A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában a Soltvadkert a Baját fogadta. A vendégek szerettek volna kilábalni a rosszabb szériájukból, míg a hazaiak egyértelműen szerették volna növelni előnyüket a tabella élén.
A találkozó már az első félidőben eldőlt.

-Hirdetés-

Már a negyedik percben egy hazai helyzet maradt ki. Áman szabadrúgását követően Sili Luka lövését hárította a vendégek kapusa, majd a kipattanót Tóth Péter lőtte fölé. Két perc múlva azonban már a bajai kapuban volt a labda. Sili Luka vitte el a kapus mellett a labdát és közelről lőtt a vendég hálóba 1-0. Kettő perc múlva máris kettővel mentek a hazaiak. Áman szögletét követően kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt. A labda Sili Luka elé került, aki két cselt követően közelről helyezte a labdát a bajai kapuba 2-0. A 17. percben Gémesi – Veszeli összjátékot követően Tóth Péter került nagy helyzetbe, azonban kaput nem talált, a labda nem sokkal a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 35. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Hegedűs Ádám állt a labda mögé és mesterien csavarta be a jobb felsőbe a lasztit 3-0. A 41. percben Farkas Béla futott el a középpályán majd a kijövő kapus mellett elgurította a lasztit, azonban pár centit tévedett.

Soltvadkerti TE Soltút

A második félidőben próbálta rendezni a sorokat a vendég Baja. A 61. percben el is jutottak egy helyzetig, amikor is egy lövést követően Eifertnek kellett védenie. A 82. percben a csereként beálló Huszka került nagy ziccerbe, ám Sziráczkiba lőtte a labdát. A 86. percben a szintén csereként beálló Radics egy kiugratást követően próbálta elgurítani a labdát a kijövő vendég kapus mellett. Azonban a kijövő Sziráczki bele tudott érni a lövésbe és hárított. A 90. percben Huszka Bendegúz előbb még Sziráczkiba lőtte a labdát, majd a kipattanót már a vendég hálóba 4-0.

Bajai LC
SOLTVADKERTI TE SOLTÚT – BAJAI LC 4-0

Soltvadkerti TE: Eifert – Veszeli, Gráczer, Supka, Farkas, Plichta, Áman, Hegedűs, Gémesi, Tóth, Sili / vezetőedző: Molnár László. 

Bajai LC: Sziráczki – Fehér, Németi, Knap, Bölcskei, Kudella, Szeibert, Csiki, Bányai, Baladin, Mezőfi / vezetőedző: Koch Tamás. 

Molnár László vezetőedző – Soltvadkerti TE Soltút:

Készültünk a Bajából. Egy nagyon jó csapatnak tartom őket. Különösen a középpályán nagyon jó játékosok játszanak náluk. Erre készültünk. Meg is lepődtem rajta, hogy milyen jól kezdtük a mérkőzést. Az elején nyolc perc után már 2-0 volt az állás. Gondolhatná az ember, hogy lezárjuk, de kihagytuk a helyzeteket. Ez vissza is ütött és folyamatosan esett vissza a játékunk. Szerencsére megrúgtuk a harmadik gólt is. A második félidő meg, ha azt mondom, hogy kiegyenlített játék volt akkor nem biztos, hogy mindent jól is mondtam vele. Ők rendezték a soraikat, jól is játszottak. Bár a kapura nem volt veszélyes, amit csináltak. Utána kontrákból még voltak komoly lehetőségeink, amikkel élhettünk volna. Sajnos nem éltünk, csak az utolsóval, de ilyen a futball. Most is azt mondtam a srácoknak, hogy nagyobb bajunk sose legyen annál, amikor nem játszunk jól és nyerünk 4-0-ra. Köszönöm a csapatomnak, és további sok sikert kívánok a Bajának!

Koch Tamás vezetőedző – Bajai LC:

Az első félidőt nagyon rossz volt nézni kívülről. Gyakorlatilag lenulláztuk magunkat. Nyolc perc után már 2-0-ra vezetett az ellenfél. Utána sem tudtuk rendezni a sorokat. Teljesen megérdemelten vezetett a Soltvadkert 3-0-ra a szünetben. Emellett volt még nekik nagy helyzetük. Az a csapatrészünk mondta fel a szolgálatot, ami eddig megbízható volt, a védelem. Az ellenfél kapujára nem voltunk veszélyesek. Szünetben megpróbáltuk rendezni a sorokat. Ez annyira sikerült, hogy ott már egyenlő erők küzdelme volt, de sajnos igazi ziccert nem tudtunk kialakítani. A végén még egy helyzetet értékesített a Soltvadkert. Összességében sajnos ez volt a realitás a mostani találkozón. Nagyon csalódott vagyok, mert nem erre számítottam. A Soltvadkertnek további sok sikert kívánok. Ma úgy játszottak főleg az első félidőben, ahogyan egy bajnokaspiránsnak kell.

MEGOSZTÁS