SAJTÓKÖZLEMÉNY 

-Hirdetés-

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a sebességkorlátozás kétszeresét elérő sebességgel, figyelmetlenül végrehajtott sávváltása során előbb egy tanulóautónak, majd egy másik személygépkocsinak ütközött. A baleset következtében a tanulóautó egy fának csapódott, az abban ülő oktató pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. október 17. napján a délelőtti órákban Kecskemét egyik négysávos útján – az előírt 30 km/órás sebességkorlátozás helyett – mintegy 55-60 km/óra sebességgel vezette gépjárművét a belső forgalmi sávban, ahonnan a külső forgalmi sávba akart áthajtani. A sávváltás megkezdésekor azonban figyelmen kívül hagyta a külső forgalmi sávban előtte, szabályosan közlekedő tanulóautót.

Fénykép a vádlott autójában keletkezett sérülésekről

A férfi azért, hogy a tanulóautóval az ütközést elkerülje, gépjárművét balra kormányozta, azonban sebességtúllépése miatt, azt megakadályozni már nem tudta és mintegy 25-30 km/óra sebességgel hátulról nekiütközött a tanulóvezetőnek, aki emiatt az útpadkán keresztül egy fának csapódott. A vádlott által balra kormányozott autó pedig a belső forgalmi sávban előtte haladó autó bal oldalának ütközött.

Fénykép a fának ütközött tanulóautóról

A baleset következtében a gépjármű oktató súlyos sérüléseket szenvedett.

Fénykép a balesetben érintett harmadik autóban keletkezett sérülésekről

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint a sebességkorlátozást jelző tábla esetén az úton a táblán megjelöltnél nagyobb sebességgel haladni tilos.

Az ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített képeken a balesetben részes járművek és a tanulóautóról az ütközés következtében leesett tábla látható. 

 

Kecskemét, 2024. március 19. napján
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

MEGOSZTÁS
Írta: vira