Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Március 23-án a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében tavaszi húsvétváró kézműves foglalkozással készültek a gyermekek számára a könyvtár helységeiben. 

Az ünnepi ráhangolódás a karácsonyi és a húsvéti időszakban egy nagyon különleges élmény a gyermekek számára, főleg hogyha nem csak a nevelési intézményekben éri őket számtalan vizuális inger és fejlesztés, hanem szabadidejükben is.

Igazán színes alkotások születtek
-Hirdetés-

A program keretein belül a gyermekeknek lehetőségük volt színes húsvéti dekorációkat, asztal- és ajtódíszeket készíteni különféle anyagokból, vágás és ragasztás technikájával. Húsvéthoz híven tojásfestéssel is készültek a szervezők, ahol az íróka segítségével igazán cifra mintás tojásokat készíthettek akár ajándékba is a résztvevők.

Húsvéti ajtódísz ragasztással és vágással

Ez a hagyomány már több, mint 20 éve megtartásra kerül a két legnagyobb ünnep előtt, amely a karácsony és húsvét. A karácsonyi foglalkozáskor szaloncukorral, most húsvéthoz hűen csokitojásokkal és nyuszikkal kedveskedtek a sok szép elkészített dekorációért a gyermekek számára a szervezők, illetve a rendezvény támogatója, a Pro-Men Alapítvány. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS