A vármegyei III. osztályú labdarúgó bajnokság közép csoportjában a 16. fordulóban két erős középcsapat találkozott egymással, amikor március 23-án a Kiskőrösi LC II. gárdája a Fülöpszállási SE együttesét fogadta hazai környezetben. A mérkőzést a kiskőrösi lőtér melletti „C” pályán játszották le, melyen háromgólos győzelmet arattak a vendégek.

Kiskőrösi LC II.-Fülöpszállási SE 0-3 (0-2)

-Hirdetés-

Kiskőrösi LC II.: Csermák – Lengvári, Gyurián, Dicsa, Szlovák (Lengyel), Agócs, Hajós, Bata, Kriskó, Sinkó, Szentgyörgyi.

Fülöpszállási SE: Nagy T. – Petrányi, File, Pataki (Tóth A.), Tóth Sz. (Andó V.), Vajda, Csordás, Andó G., Mátyás, Nagy A., Földes.

A mérkőzés elején már a 4. percben tizenegyest kaptak a kiskőrösiek egy szabálytalanságot követően. A büntetőt a hazaiak részéről Szlovák Pál végezte el, akinek a lövése után a labdát kivédte Nagy Tamás, a fülöpszállásiak kapusa. A kimaradt hazai lehetőséget követően a 14. percben a fülöpszállásiak szerezték meg a vezetést, amikor a felezővonalat átlépő Tóth Szabolcs szánta el magát lövésre és a kapujából kint álló Csermák Dávid fölött a kiskőrösi hálóba került a labda (0-1). A 40. percben tovább növelte előnyét a vendég együttes, amikor egy kijátszott akció végén szerzett gólt Andó Viktor (0-2).

A második félidőt már a kerítésen kívülről tekinthették csak meg a fülöpszállási szurkolók

A második félidő mintegy negyedórás csúszással kezdődött el, mert Tóth Róbert játékvezető közölte a vendég nézőkkel, hogy a szurkolásuk során olyan magatartást tanúsítottak, ami után csak akkor folytatódik a mérkőzés, ha a kerítésen kívülre vonulnak. A hazai rendezők közreműködésével a fülöpszállási szurkolók a „C” pálya kispadok mögötti drótkerítése mögé vonultak át, a kiskőrösi nézők maradtak a mások oldalon, ami után elkezdődhetett a második játékrész.

A szünet után próbált támadólag fellépni a kiskőrösi csapat és mezőnyfölénybe került, de a vendégek gyors kontratámadásaiban mindig benne volt a gólveszély. A 60. percben a fülöpszállási Csordás István lőtt mintegy 25 méterről kapura, ami után a labda Csermák Dávid kezei mellett a hazai hálóba vágódott, háromgólosra növelve ezzel a vendégek előnyét (0-3). Néhány perc múlva visszajöhettek volna még a mérkőzésbe a kiskőrösiek, de Bata Attila lövése után a felső kapufa megmentette a góltól a fülöpszállásiakat.

A találkozó vége nagy küzdelmet hozott és felfokozott hangulatban játszottak a csapatok, helyenként igen kemény belépőkkel.

A 90. percben a hazai csapatból Szentgyörgyi Krisztián reklamált a játékvezetőnél, hogy nem kapott szabadrúgást egy vele szemben elkövetett szabálytalanság miatt. Az eset kapcsán Tóth Róbert játékvezető szópárbajba keveredett Szentgyörgyi Krisztiánnal, miután a játékos kikérte magának a neki szóló, nem megfelelő hangnemét és megjegyzést. A történtek közben reklamált a hazai csapatból Hajós István is, aki a beszólásáért piros lapot kapott és a kiállítás sorsára jutott. A felfokozott hangulatban lezárult mérkőzés végén szerencsére nyugalomban levonultak a pályáról a játékosok, a fülöpszállási nézők pedig a csapatuk megünneplését követően békésen elhagyták a sportpályát.

Sinkó Dorián
Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC II. játékosa:

-Télen viszonylag jól látogatták az edzéseket a játékosok és bizakodva vártuk a tavaszi szezont. Reménykedtünk abban, hogy a bajnokság második felében majd az élcsapatok ellen is tudunk jó eredményeket elérni, de az eddigiek azt mutatják, hogy ezt a célunkat nem tudjuk elérni. Fontos megemlítenem, hogy sajnos az utóbbi hetekben visszaesett az edzéslátogatottság és ez a hozzáállás rányomja bélyegét a teljesítményünkre. A mai találkozó mindkét félidejének elején volt egy negyedórás szakasz, amikor jól játszottunk, voltak helyzeteink, de azokkal nem tudtunk élni és büntetőt is hibáztunk, volt kapufánk, valamint lesgólunk is. Az ellenfelünk kontratámadásai nagyon veszélyesek voltak és ezeket nem sikerült megfelelően levédekeznünk. Már a második mérkőzésünk, amikor létszámban is kevesen vagyunk és nem vagyok most biztos abban, hogy a hátralévő fordulók csak a becsületes helytállásról fognak szólni.
A találkozó végén történt kiállítással kapcsolatban úgy gondolom, hogy egy játékvezető így nem beszélhet a játékossal és talán inkább annak kellett volna piros lapot adnia, akivel a konfliktusa volt. Nem lehet így megnyilvánulnia a játékvezetőnek, ha ő is elvárja a tiszteletet a játékosoktól. El kell ismerni, hogy nyilván a játékosoknak is van rosszabb napja és ez előfordulhat a játékvezetővel is.
A félidőben történtekkel kapcsolatban meg kell említenem, hogy a fülöpszállási nézők nem éppen a legsportszerűbben szurkoltak, de talán a kerítésen kívülre terelésük nem éppen segítette a helyzetet, inkább olaj volt a tűzre. Talán a fülöpszállási szurkolók is sokkal hangulatosabbá tehetnék a mérkőzéseiket, ha a saját csapatukat éltetnék végig, minthogy az ellenféllel, a játékvezetővel, meg minden egyéb külső körülménnyel foglalkoznak a mérkőzés közben.

Deák Sándor
Deák Sándor – Fülöpszállási SE edzője:

-A munka és egyéb elfoglaltságok miatt sajnos az edzéslátogatottság a csapatnál nem volt a legjobb, de ettől függetlenül nagyon készültünk a mérkőzésre. Az őszi mérkőzésünkön hazai pályán nyerhettünk volna, azonban egy fordulatos találkozón kikaptunk és most revansot szerettünk volna ezért venni. Úgy gondolom, hogy a fiúk mindent megtettek a győzelemért, szívvel, lélekkel, nagy lelkesedéssel játszottak. Parázs hangulatú, nagyon jó mérkőzést láthattak a szurkolók, mely során úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. A büntetőről annyit, hogy a kapusunk azért van, hogy védjen, ezt meg is tette és örülök, hogy kapott gól nélkül lehozta a találkozót.
A félidőben történteket nem igazán értem, mert egy bajnoki mérkőzések lejátszására hitelesített pályán volt a mérkőzés. A kiskőrösi centerpályánál sincs kerítés a játéktér és a nézők között, mint ahogyan itt is volt a mérkőzésen. Van, hogy a szurkolóink felemelik a hangjukat, a játékvezető döntése volt, hogy a kerítésen kívül legyenek, mi ennek eleget tettünk.
Edzünk, megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésünkre és szeretnénk olyan eredményeket elérni, hogy odaérjünk a dobogóra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS