A vármegyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának, tavaszi harmadik fordulójában a Vadkert II. csapata a szomszédvár Bócsát fogadta. Ősszel némi meglepetésre hazai pályán a Bócsa 4-0-ra legyőzte a címvédőt. Így most a hazaiak szerettek volna visszavágni, míg a vendégek egy újabb bravúr reményében léptek pályára. Végül hazai győzelem született a találkozón.

A vendégek számára nem indult jól a találkozó, hiszen gyorsan kaptak két szerencsétlen gólt. A 4. percben Viola Máté baloldali beadása után a menteni igyekvő Lukács Zénó találta el rosszul a labdát. Ez megzavarta a vendégek kijövő kapusát és a labda végül a bócsai hálóban kötött ki 1-0. A 7. percben Szamosi veszélyesen csapódó szabadrúgását tolta szögletre a bócsai kapus. Egy perccel később Balog Attila beadását Viola Máté fejelte kapura. Fejesét követően a labdát már csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a vendég portás 2-0. Ezek után kezdett a Bócsa éledezni és többször is eljutottak a hazai kapuig. A 17. percben Vincze Damján passza után Varga Tibor lőtt nagy helyzetben mellé. Két perc múlva egy átadást követően Péter-Szabó Zsolt került ziccerbe, azonban pár centit tévedett. Az első félidő végén hazai részről Balog Attila szánta el magát lövésre. A labda centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Viola Máté gólpasszt, gólt is jegyzett és az ő beadása után szerezte meg a vezetést a hazai csapat egy öngóllal
-Hirdetés-

A második félidő első nagy helyzete az 56. percben alakult ki. Egy ellenféltől kapott labdára csapott le Lévai, és a kijövő kapus mellett elvitte a lasztit majd az oldalhálót találta el. A 61. percben Viola belőtt labdája után középen senki sem érkezett. Majd a kipattanót Tóth küldte rá lövését blokkolták. A 63. percben Varga Tibor bal alsóba tartó lövését blokkolták a hazaiak. A 64. percben Viola beadása után Tóth Árpád fejelt közelről a bócsai kapuba 3-0. A 82. percben egy szép összjáték után Lukács Zénó talált be a kapuba, azonban a játékvezető les gyanánt a találatot érvénytelenítette. A 86. percben Tóth Árpád került megint nagy helyzetbe, de a vendégek kapusa Gszelmann nagyot védett. A találkozó utolsó percében Lehoczki beadásába Pál Máté ért bele kézzel a tizenhatoson belül. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Lehoczki Bálint lőtte be magabiztosan a kapu felső részébe 3-1.

Vincze Damjánt próbálják megállítani

A találkozóról elmondható, hogy a Bócsa próbálkozott, de nem tudta helyzeteit gólra váltani. Míg a Vadkert II. taktikusan és gólokat lőve nyerte meg a találkozót.

VADKERT FC STE II. – BÓCSAI BLSE 3-1

Vadkert FC STE II.: Frittmann – Szamosi (Szekér), Rózsa, Katzenbach (Windecker), Frei (Tóth), Viola (Tasnádi), Pál, Lévai (Somogyi), Varga (Engler), Balog, Sztankovics

Bócsai BLSE: Gszelmann – Lukács, Mészáros, Vincze D. (Péczka), Varga, Üres-Farkas (Tápai), Péter-Szabó, Forgó, Fábián (Nagy), Lendvai (Vincze M.), Lehoczki

Kellettek jó becsúszó szerelések is. Itt éppen Rózsa szerezte meg a labdát Lendvai elől
Engler Antal játékos – Vadkert FC STE II.:

-Ősszel a bajnokság harmadik fordulójában kikaptunk tőlük Bócsán 4-0-ra. Akkor még Dr. Frank Gábor volt az edző és kicsit érdekesen is álltunk fel azon a meccsen. Nagyon könnyedén legyőztek minket. Revansot akartunk venni. Helytálltak rendesen. Nagyon jó kis csapat én ezt már előtte is mondtam. Oda fognak érni szerintem az első hatba a bajnokság végére. Kispályán együtt futballozunk, így jól ismerjük egymást. Most mi voltunk a jobbak. Nem bírtunk ugyan 4-0-ra nyerni. 3-1 lett itt a vége, de én elégedett vagyok a csapatommal. A játékkal is és az akarással is. Őszintén megmondva erőben jobb a Bócsa most. Jobban leedzettek, mint mi. Viszont a technikai tudás és, hogy régebb óta össze vagyunk érve az most kijött. És maradjunk annyiban, hogy volt egy szerencsés gólunk már az elején. A 9. percben 2-0-ra vezettünk ugyan, de ez nem jelent nekünk semmit. Mivel az elmúlt mérkőzésen, Fülöpszálláson is vezettünk 2-0-ra, aztán a végén mi küzdöttünk az egyenlítésért. Ma szerencsére nem így lett. Viszont ma az ellenfélnek nagyobb helyzetei nem voltak. Még egyszer mondom, a Bócsa erőnlétben most jobb csapat, de mi a tudásunkkal és a helyzetkihasználásunkkal felülmúltuk őket. További sok sikert kívánok a Bócsának!

Rácz János technikai vezető – Bócsai BLSE:

-Nagyon készültünk erre a találkozóra, hiszen ez mindig egy rangadó. Öt perc alatt kaptunk két nagyon szerencsétlen gólt. Az első egy hatalmas öngól volt. A második egy olyan, ami fociban ritkán fordul elő. Utána az első félidő második felében. Már mi birtokoltuk a labdát a mezőnyben, de ők kontrából veszélyesek voltak, jól játszottak a rutinos játékosokkal. Megtartották a labdát, hiába nyomtunk. Ennek ellenére ők rúgtak még egy gólt kontrából és akár rúghattak is volna még. Nekünk meg semmi sem jött össze ma. Igazából jó összeállításban játszottunk, megvoltunk. Viszont nem voltunk elég élesek. Gratulálok a Soltvadkertnek, és további sok sikert kívánok nekik!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS