Idén is megrendezésre került a Kiskőrösi Óvodákban a már hagyománnyá vált „Tavasztündér és Virágmanói” elnevezésű versmondó nap március 26-án a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében. Mint mindig, most is rajzkiállítással kötötték egybe a programot. A víz világnapjához, és az előző héten futó HAPPY héthez kapcsolódóan a téma idén a „Víz, víz, tiszta víz…” volt: erről szóltak a versek, a rajzok.

A rendezvény legfontosabb célja a versek szeretetének, a versmondás örömének átadása, kifejezése. Tisztelettel meghallgatni egymást, lámpalázat leküzdve kiállni és mosolyogva bemutatni, milyen ügyesek vagyunk.

-Hirdetés-

 

Sokan támogatták az Anyanyelvi munkaközösséget, hogy ez a délelőtt színvonalasan és gördülékenyen teljen. A Dalos pacsirták munkaközösség nyitó énekkel, az Ügyes kezek munkaközösség dekorációval, barkácsolt kis hajókkal és szép, nyakba akasztható sorszámokkal készültek.

A „zsűriben” Kratokné Lukács Mária nyugdíjas óvónő, Rohoskáné Sinkovicz Mariann és Kurucz Bernadett leendő első osztályos tanítók értékelték a gyerekek versmondását egy-egy biztató mondattal.

A zsűri

A Kiskőrösi Óvodák mind a négy tagintézményéből érkeztek gyermekek az eseményre, összesen 30 óvodástól hallhattak vízzel kapcsolatos verseket a jelenlévők. Bátran és magabiztosan, vagy megszeppenve, rövidebb és hosszabb szavalatokat is előadtak az apróságok.

A témához illő csodaszép díszítés előtt mondhatták el a megtanult verseket az óvodások
Amíg az oklevelek elkészültek, addig éhségét és szomját olthatta a gyereksereg, majd egy igazi meglepetés következett.
A szünetben pogácsa és frissítő várt a versmondókra

A Világszárnya Magyar Népmesemondó Szövetségtől Pintér Zsolt mesemondó varázsolta el a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Pintér Zsolt mesemondó szórakoztató mesével örvendeztette meg a jelenlévőket

Nem volt helyezés, ellenben személyre szóló dicsérő oklevelet, könyvjutalmat és kis kézműves ajándékot vehetett át minden résztvevő.

Senki nem tért haza üres kézzel. Minden versmondó kiérdemelte ügyességével és bátorságával az ajándékokat

Aki ott volt, minden bizonnyal vidám szívvel indult haza, és mosolyog azóta is…

Írta: Podobniné Vándor Andrea, Anyanyelvi mk. vezető

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (207 db kép)
MEGOSZTÁS