„Kelj fel párnáidról szép ibolyavirág,
Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ!
Megöntözlek szépen az ég harmatával,
Teljék a tarisznya szép, piros tojással!”

-Hirdetés-

 

Gyönyörű napsütéses idő segített idén a húsvéti nyuszinak, hogy meglepje a Kiskőrösi Óvodák Szücsi Óvodásait.  A gyerekek sajnos idén sem találkoztak vele személyesen, hiszen sietős volt a dolga. A kiscsoportos Katicáknak a Postás bácsi segítségével juttatta el, a középsős Méhecskéknek a csoportszobájukban, a nagycsoportos Pillangóknak pedig az udvaron rejtette elv az ajándékait. Az egész heti készülődés méltó befejezése volt a szerdai locsolkodás, melyre lelkesen készültek fiúk és lányok egyaránt. A fiúk locsolóverset tanultak, a lányok kis aprósággal készültek a fiúknak, a locsolkodásért cserébe.

fiúk locsolóverset tanultak, a lányok kis aprósággal készültek a fiúknak

Óvodánkban a néphagyományoknak megfelelően egész héten megelevenedtek a húsvéti szokások. Díszítettünk tojásfát az udvaron, ettünk igazi húsvéti kalácsot, énekeltünk, mondókáztunk, és a húsvéti ünnepről beszélgettünk. Természetesen tojást is festettünk, többféle technikával. A legizgalmasabb a hagyományos tojásfestés volt, melyhez több természetes alapanyagot – cékla, lilahagyma, kurkuma, kávé – is felhasználtunk. Kedden megfürdettük a tojásokat a színes főzetekben, másnap pedig megtapasztaltuk, melyik növény milyen színűre festette a korábban kifújt tojásokat.

Köszönettel tartozunk a Szücsi Óvoda összes dolgozójának, valamint a Szülői Közösségnek, hogy segítettek a húsvéti nyuszinak, és hogy támogatásukkal mosolyt varázsolhattunk a „gyermekeink” arcára!

 

Szöveg, fotók: Kiskőrösi Óvodák Szücsi Óvodája 

MEGOSZTÁS
Írta: vira