Nagy sikert aratott a nyolcadikos evangélikus diákok Passió játéka, melyet a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI tanulóinak adtak elő a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon. Kétszer megtöltötték az evangélikus imaházat az érdeklődők, hogy lelkiekben is felkészüljenek az előttünk álló húsvéti ünnepekre. A Homoki Pál esperes által koordinált előadást hatalmas tapssal jutalmaztak a pedagógusok és a diáktársak egyaránt.

Ritkán látni kamasz gyerekeket ilyen komolysággal színpadra lépni – osztották meg véleményüket a tanárok. Remek volt a szereposztás is. Madácsi Dani Jézus képében repített minket a Biblia lapjai közé. Magabiztos szövegtudással és hátborzongató orgánummal személyesítette meg a Megváltót, az utolsó vacsorától a keresztre feszítésen át a feltámadásig. Ugyancsak pontos szövegtudással, kellő empátiával elevenítette meg az Újszövetség jeles eseményét a többi szereplő is. Dicséretet érdemelnek! – üzenik a tanárok.

-Hirdetés-

Szereplők: Madácsi Dániel, Kerényi Olivér, Kiss Kevin, Fitzi Virginia, Schnürlein Kata, Gróf Barbara, Újvári Bálint, Vas Olivér, Csápek Mátyás, Eperjesi Dániel, Gangl Zorka, Hachbold Gergő, Lénárt Viola, Bogdán Kristóf, Lengyel Luca, Marosi Nelli, Vízi Balázs, Suhajda Kincső, Nagy Nóra, Fejes Kíra, Takács Liza, Sándor Mercédesz, Révész Kíra, Főbel-Hegyi Zalán

A szereplők és Homoki Pál

A Passiójáték előadása nem egyedi a soltvadkerti iskolában. Régi hagyomány, hogy a végzős evangélikus hittanosok a húsvét előtt hetekig tanulják a szövegeiket, majd egy kis színdarab keretében bemutatják azt diáktársaknak, pedagógusaiknak.

Nagypénteken pedig a gyülekezet előtt fognak színpadra lépni a kiskamaszok. Mindenkit szeretettel várnak este 6 órára az evangélikus imaházba!

Írta, képek: Nagy Melinda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira