Tóth Laura, a Tündér Szolgálat Egyesület elnökének szervezésében került megrendezésre március 27-én az I. Zahorai Mesetúra a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Óvodája és a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola közreműködésével. A főszervező elmondta, hogy szeretnének ebből hagyományt teremteni, hiszen célja nem csak a szabad levegőn való mozgás, közösségi élményszerzés hanem, hogy közelebb hozza egymáshoz a már iskolás és az óvodás korosztályt. Mindemellett a futofalravalo.hu – Húsvét maraton online versenyén teljesítették az 1 km-es távot a résztvevők.

Tóth Laura karöltve Tamás Szilvia tagóvoda-vezetővel és Szigetiné Szabó Ilona, az 1.b osztályfőnökével állították össze a feladatokat a húsvétvárás jegyében. Mind a négy csapatban egyenlően voltak első osztályosok és Virág csoportos óvodások, hogy egymást tudják segíteni a feladatok megoldásában. Az ötödik csoportban az óvoda legkisebbjei kerültek, akik hősiesen tartották a lépést a nagyobbakkal. A túra megkezdése előtt Tamás Szilvia óvónő egy nyusziról és egy kutyáról szóló mesét mondott el a jelenlévőknek, mely kapcsolódott a rájuk váró feladatokhoz.

Az iskolások és az óvodások közös programon vettek részt
-Hirdetés-

Az út során találós kérdésekre kellett feleljenek a gyerekek, rejtvényeket kellett megoldjanak, számoltak, ugráltak, szaladtak és 1 km-t sétáltak a Venyige utcában. Kísérőjük volt Bogi, a terápiás kutya, akit az erdőtelki óvodások jó ismerősként fogadtak, hiszen már több alkalommal vendégeskedett náluk a Gondos Gazdi program keretében.

A gyerekek négylábú kedvence is velük tartott a túra során

Szigetiné Szabó Ilona pedagógus elmondta, hogy az 1.b osztályban három gyermek is az Erdőtelki Óvodába járt, így izgatottan várták, hogy iskolásként látogassanak vissza egykori csoporttársaikhoz, óvó nénijükhöz megmutatva az eddig megszerzett új tudásukat. Hozzátette, hogy ez a túra a Gondos Gazdi program egyik elemeként valósult meg, melynek részese további két osztály az iskolában.

A túra végén az érmeket és az okleveleket a Kuckó-Zoo élményműhely jóvoltából kapták a gyerekek, hogy ez a nap örökre emlékezetes maradjon számukra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS