2018-ban alakult meg a Kiskőrös Rózsája Horgolókör. Akkor Kiskőrös születésnapjára 300 szál rózsát horgoltak az asszonyok. Azóta minden évben ősszel karácsonyi, tavasszal pedig húsvéti ajándékkal lepik meg városunkat – a Kőrös-Körül Nők Egyesület anyagi támogatásával – amit minden évben a művelődési központ bejáratánál állítanak fel.

A horgolókör februárban kezdte meg az idei meglepetés elkészítését.
A horgolt nyuszi megalkotását pontos tervezés és hosszas készülődés előzte meg (Fotó: Kiskőrös Rózsája Horgolókör fb csoport)
-Hirdetés-

Grünwaldné Takács Aranka, a horgolókör vezetője elmondta, hogy igyekeztek megint valami különlegeset alkotni a városnak. Az interneten talált ötlet alapján készítettek el egy nagy nyuszit, melynek fém vázát borították be az általuk összehorgolt téglalapokkal, melyek recehorgolással készültek. Különlegessége, hogy minden téglalapban más-más  figura van: tyúk, nyuszi, tojás.

A nyuszi bundája színes, horgolt téglalapokból alakult ki (Fotó: Kiskőrös Rózsája Horgolókör fb csoport)

Idén 25-en vettek részt a közös megvalósításában. Ahogy az eddigi összes projekt, úgy az idei húsvéti sem valósulhatott volna meg, ha a Kőrös-Körül Nők Egyesület nem támogatja anyagiakkal a horgolókört.

A nyuszi tartószerkezetének elkészítésében Vida István és Barkóczi László segédkezett (Fotó: Kiskőrös Rózsája Horgolókör fb csoport)

Az alkotást tegnap délután adták át a közönségnek, melyre Tóth Tibor atya mondott áldást. Az eseményt az önkormányzat képviseletében Szedmák Tamás alpolgármester is megtisztelte jelenlétével. 

Az ügyes kezű asszonyok és támogatóik (Fotó: Kőrös-Körül Nők Egyesület

 

Szöveg forrása: Kiskőrös Tv 

MEGOSZTÁS
Írta: vira