Rangadót játszottak a vármegyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjában Akasztón nagyszombaton, ahol a hazaiak az egy ponttal a tabellán mögöttük elhelyezkedő Kaskantyú együttesét fogadták. Az Akasztó egy gőzelemmel négy pontra megléphetett volna a rivális Kaskantyútól. Azonban vendég siker esetén az élre ugrott volna a Kaskantyú. A találkozó végül nagy küzdelmet, kilenc gólt és vendégsikert hozott. Aki kilátogatott a találkozóra az nem csalódott.

-Hirdetés-

Már az 5. percben vezetést szerzett a hazai gárda. Palla-Suhajda összjáték után Hlavácshoz került a labda. Az akasztói játékos azonban közelről a bal kapufát találta el, majd Kósa Balázshoz került a labda, aki kapásból a tizenhatos sarkáról eresztett meg egy nagy lövést, mely után a labda a vendégkapu bal alsó sarkába kötött ki 1-0. A 12. percben került először nagy helyzetbe a vendégcsapat. Kiss Patrik közeli lövését hárította Váczi. A 17. percben egyenlítettek a vendégek. Oroszi László ívelt be egy szabadrúgást a hazai tizenhatoson belülre, ahol érkezett Tratter Tibor és közelről becsúszva szerzett gólt 1-1.

Tratter Tibor itt a levegőben fejjel mentett, aki szerzett két gólt a találkozón

Egy perc múlva Palla átadása után Suhajda Gergely a tizenhatos vonaláról vette célba a  vendégek kapuját a labda végül a bal kapufa és a felső léc találkozásnál csattant. A 27. percben Podmaniczki jobb oldali szöglete után Gubán Dániel emelkedett a legmagasabbra és fejelte be a labdát a jobb felsőbe 2-1.

Gubán Dániel ezen fejese után 2-1-re vezetett az Akasztó

A 28. percben Kiss Patrik veszélyesen csavarodó szabadrúgását rúgta ki Váczi. A 33. percben újra egyenlítettek a vendégek. Kelemen Róbert passza után Bartha Roland került nagy ziccerbe, azonban Váczi bravúrral védett. Majd a kipattanó után Oroszi László jó huszonöt méterről megeresztett lövése után landolt a labda a hazai háló jobb felső sarkában 2-2. A 36. percben a találkozón már harmadszor szerezte meg a vezetést az Akasztó. Gubán Dániel ugratta ki Hlavácsot a bal szélen, aki lefutotta védőjét. Majd lapos beadására középen érkezett Suhajda Gergely, aki közelről lőtte be a labdát a vendégkapuba 3-2. A 43. percben újra egyenlített a Kaskantyú. Kiss Patrik lövését Váczi védte, majd az előrehúzódó Hajdú küldte kapura a kipattanót, melyet Váczi szögletre mentett. A sarokrúgást Bartha ívelte be, Tratter Tibor érkezett és közelről besodorta a labdát a hazaiak kapujába 3-3.

A találkozón egy szép gólt és egy gólpasszt kiosztó Oroszit szereli hazai részről Molnár

Az 56. percben Palla Lajos futott be a vendégek tizenhatosán belülre, ahol nagy helyzetbe került, azonban a kaskantyúiak hálóőre Kovács Dorián nagyot védett lábbal. Középen ketten várták a labdát a hazaiak közül. Ez a kihagyott helyzet gyorsan meg is bosszulta magát. Az 59. percben Kiss Patrik cselezte be magát a tizenhatoson belülre. Majd a kijövő Vácziról visszapattant rá a labda. Végül közelről fejjel szerzett gólt 3-4. Három perc múlva újra a hazai kapuban volt a labda. Kelemen Róbert nagy passza után újra Kiss Patrik került helyzetbe. A kijövő Váczi mellett higgadtan helyezte a labdát a hazai hálóba 3-5.

Kiss Patrik a második félidőben négy perc alatt szerzett két találatot. Itt éppen az első gólja látható, a gólt érő fejes pillanata

Két perc múlva hazai részről Molnár Dániel lövését védte Kovács, majd a kipattanót Suhajda fejelte kapura. Azonban a jobb felsőbe tartó fejest bravúrral tolta ki szögletre Kovács. Egy percre rá a szünetben csereként beálló Karf Alex lövése után a labda felső lécen csattant. A 70. percben megint Karf került helyzetbe. Kissé ívelt lövését a felsőből szedte ki Váczi. Egy percre rá Suhajda ment el a bal szélen, majd beadása után Palla Lajos a kapu torkából vágta fölé a labdát. A 80. percben Palla Lajos ugrott ki a leshatáron jól. A kijövő vendégkapus mellett elvitte a labdát és helyezte a kaskantyúi kapuba 4-5.

Palla Lajos végig aktív volt a találkozón egy gólt is jegyzett

A 83. percben megfogyatkoztak a vendégek Tratter Tibor állította meg szabálytalanul Pallát, mely után megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Két perc múlva közel járt az egyenlítéshez a hazai együttes. Suhajda szabadrúgása után Gubán Dániel fejese a felső lécről jött ki. A 88. percben egy kontra végén Bartha került nagy helyzetbe, azonban Váczi jól jött ki és hárított. A 90. percben Podmaniczki beadása után Suhajda Gergely próbálta belőni a labdát a vendégkapuba, azonban a visszaérő Kiss Patrik nagyot mentett. Így végül maradt az egygólos vendéggyőzelem.

Bartha és Fésüs harca a labdáért

Aki kilátogatott a találkozóra az nem csalódott. Mindkét együttes mindent megtett a győzelemért. A kilenc gólon kívül is még jó néhány helyzetet elpuskázott mind a két csapat. Így a Kaskantyú megelőzte ezzel a győzelemmel az Akasztó II. csapatát és élre ugrott a tabellán.

AKASZTÓ FC II. – KASKANTYÚI FSE 4-5

Akasztó FC II.: Váczi – Fésüs T. (Szabó Sz.), Kósa, Győrfi (Pecznyik), Suhajda (Szabó A.), Podmaniczki, Gubán, Molnár, Palla, Fésüs D., Hlavács (Tóth S.).

Kaskantyúi FSE: Kovács – Bánszki, Kiss, Oroszi, Tratter, Bartha, Kelemen, Lasztovicza (Makó), Záhonyi (Karf), Hajdú, Széhn.

Fésüs Dávid játékos (Akasztó FC II.):

– A szezon egyik legfontosabb mérkőzésére készültünk. Közvetlen riválisunk, a Kaskantyú ellen. Úgy érzem az első félidőben a saját játékunkkal eredményesebbek voltunk, hiszen a Kaskantyú inkább pontrúgásokkal tudott partiban maradni. A második félidőben viszont megbosszulta magát a rengeteg kihagyott helyzetünk, amíg az ellenfél kevesebb helyzetből jóval eredményesebb volt. Aki kilátogatott a mérkőzésre egy gólokban gazdag, a végletekig kiélezett mérkőzést láthatott. Gratulálok a Kaskantyú csapatának!

Virág Tibor Technikai vezető (Kaskantyúi FSE):

– Mi most úgy néz ki, hogy az Akasztóval megyünk a helyezésekért. A mi sorsolásunk, ahogyan az ősszel is megmutatkozott nehéz. Kiskőrös, Kunfehértó és Szabadszállás után jött ez a rangadó, majd jön egy gyengébb Szank és utána megyünk Fülöpszállásra. Nekünk ezt a meccset hozni kellett, de még a döntetlen is benne volt. Úgy gondolom, hogy főleg a második félidőben egy férfias küzdelem volt. Mikor két jó csapat találkozik egy jó szurkolótáborral, akkor jó meccset tud játszani. Erre is készültünk. Most örülünk, hogy helyet cseréltünk a tabellán, és két ponttal megelőzzük az Akasztót. Már a múlt héten is majdnem megtörtént, amikor is Izsákon az utolsó percben szerezte meg a győzelmet az Akasztó. Az első helyért való küzdelem a bajnokság végéig nagy lesz. Én úgy gondolom, hogy a megye hármas bajnokság meccsei néha jobbak, mint a megyei egyesek. Nagyon sokan ki is látogattak a mai meccsre is. Én hallottam a szurkolókat a kispadról, hogy így kell focizni. Sokszor a megyei első osztályban nem látnak ilyen mérkőzéseket, és ezért megérte kijönni. Már az első félidőben volt hat gól. Oda-vissza nyomtuk egymást. Gratulálok az Akasztónak, nagyon jól játszottak, végig támadtak. Nekik is voltak helyzeteik, és nekünk is. A kiállítás a végén kissé nehézzé tette a találkozó utolsó tíz percét, de szerencsére ki tudtuk védekezni, és végül megnyertük a találkozót. Természetesen nagyon gratulálok az én csapatomnak is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (89 db kép)
MEGOSZTÁS