“EASTER EGG HUNT”, azaz húsvéti tojásvadászat a Kiskőrösért Egyesület szervezésében – VIDEÓVAL

Húsvétvasárnap délelőtt kisgyermekes családok gyülekeztek lelkesen Kiskőrösön a Luther téren, ahol a Kiskőrösért Egyesület kezdeményezésének köszönhetően első alkalommal került megrendezésre az EASTER EGG HUNT Húsvéti Tojáskeresés. A hagyományteremtő szándékkal szervezett eseményen közel kétszáz felnőtt és gyermek vett részt, ami igazán lenyűgöző részvételi arány egy első alkalommal megszervezett rendezvény esetében. 

-Hirdetés-

Délelőtt 10 órára már minden készen állt, színes tojások hevertek a fűben arra várva, hogy a gyermekek és szüleik kosárkákba és vödrökbe gyűjtsék őket. A gyermekek annyira izgatottak voltak, hogy a program kezdetét jelző kürtszó előtt beszaladtak a színes tojásokat rejtő területre és ezzel tulajdonképpen el is kezdődött a tojásvadászat. Az “Easter Egg Hunt” izgalmas volt mind a gyerekek, mind a felnőttek számára, hiszen a tojások nem csak hagyományos húsvéti édességeket, mint például rágógumit, csokit és cukorkát rejtettek, hanem értékes nyereményeket is. 

– A Kiskőrösért Egyesület tagjaival hetek óta készülünk a rendezvényre. A múlt héten közösen töltöttünk meg közel 1 500 darab tojást csokival, cukorkákkal, valamint támogatóink felajánlásainak köszönhetően ajándék kuponokkal. Két darab családi belépőjegyet ajánlott fel a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő, egy darab óriás és két darab normál méretű nyuszis pizzát a Pizzaphone Kiskőrös, hét darab 1 000 Ft értékű ajándékutalványt az  ELEKTRO FAVORIT Műszaki Szaküzlet, 20 db fagyikupont kaptunk a Bim-Bam Cukrászdatól. Természetesen ezeket is elrejtettük a tojásokban. Örömmel látjuk, hogy egyesületünk által szervezett első húsvéti tojáskereső esemény ilyen nagy népszerűségnek örvend a helyi kisgyermekes családok körében. Célunk egy vidám, családbarát program megvalósítása volt, természetesen hagyományteremtő szándékkal. Nagy örömünkre szolgál, hogy a résztvevők – kicsik és nagyok egyaránt – milyen lelkesedéssel vettek részt a tojáskeresésben- nyilatkozta hírportálunknak Szabó Adrián, a Kiskőrösért Egyesület elnöke.

Szabó Adrián, a Kiskőrösért Egyesület elnöke

 A húsvéti tojáskeresés program ötletgazdája Györk Ernő, aki családjával együtt körülbelül egy éve költözött vissza Kiskőrösre az Amerikai Egyesült Államokból. 

– Az easter egg hunting, vagyis húsvéti tojáskeresés az Egyesült Államokban népszerű húsvéti szokás. Ennek keretében a szülők elrejtik a húsvéti tojásokat, amelyek lehetnek valódi, festett tyúktojások vagy műanyag tojások, amelyeket kis ajándékokkal, édességekkel töltöttek meg. A gyerekeknek ezeket kell megkeresniük. Az esemény gyakran a szabadban, kertekben, parkokban vagy akár iskolákban kerül megrendezésre, ahol a gyerekek izgatottan kutatják a bokrok, fák alját és egyéb rejtett helyeket a tojások után – mondta Györk Ernő, a Kiskőrösért Egyesület tagja. 

A tojásvadászatot követően a gyermekek szüleikkel együtt izgatottan bontogatták a színes műanyag tojásokat. A kisgyermekes családok nem csak csokival, cukorkával és ajándék kuponokkal, hanem egy különleges húsvéti élménnyel is gazdagodtak. 

– A Kiskőrösért Egyesület tagjainak nevében szeretném megköszönni a résztvevő családoknak, hogy ennyien érdeklődtek a rendezvény iránt. Szeretnék köszönetet mondani azoknak az óvónőknek, akik segítették népszerűsíteni a rendezvényt, valamint támogatóinknak, hogy ajándékaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Továbbá szeretnék köszönetet mondani az egyesület tagjainak, akiknek lelkes munkája nélkül ez a rendezvény nem valósulhatott volna meg. Név szerint: Györk Ernő, Ba Marcell, Simon Vivien, Lasztovicza Marcell, Pivarcsiné Nuszpel Bernadett, Lopusni János és Dulai György. Reméljük, hogy ez az esemény hagyományt teremt Kiskőrösön, és minden évben egyre több családot vonz majd – mondta Szabó Adrián, az egyesület elnöke. 

A Kiskőrösért Egyesület tagjai (b.-j.): Lopusni János, Ba Marcell, Simon Vivien, Pivarcsiné Nuszpel Bernadett, Szabó Adrián, Györk Ernő
Támogatók: 
 

Forrás: Kiskőrösért Egyesület Facebook oldal 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (77 db kép)
MEGOSZTÁS