A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában a listavezető Soltvadkert a Hartát fogadta. A hazaiak szerették volna megtartani hárompontos előnyüket a tabella élén. A Harta pedig jó sorozatát kívánta folytatni. A mérkőzésből végül egy küzdelmes összecsapás alakult ki, mely végig izgalmas volt. Végül a hazaiak nyertek.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott a 12. percben Sili Luka megindulása után továbbította a labdát Huszkához, akinek lövését Ámann hárította. A 25. percben újra Sili Luka továbbította a labdát ezúttal Farkas Bélához, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd laposan középre passzolt, ahol Supka Zsolt két cselt követően lőtte ki a jobb alsót 1-0. A 30. percben Huszka cselei után középre tette a labdát, melyet Sili Luka továbbfejelt Farkashoz. A soltvadkerti támadó közelről nem találta el a kaput. A 33. percben Farkas lövését védte Ámann, majd a kipattanót Sili Luka lőtte közelről a vendég hálóba. Azonban a találatot les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Harta SE
-Hirdetés-

A második félidőben az első lehetőség a vendégek előtt adódott. Gugyella lövését hárította Eifert, majd a soltvadkertiek előre ívelték a labdát. Ámann kijött a kapujából, azonban Farkas Béla megtámadta és megszerezte tőle a labdát, majd az üres kapuba lőtt 2-0. A 68. percben lezárhatta volna a találkozót a hazai csapat. Farkas átadása után Sili Luka passzolta be a labdát a középen érkező Huszkához, aki közelről csúnyán fölé vágta a labdát. A 71. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek a jobb oldalon. A megítélt pontrúgást Ivacs Gábor küldte kapura. Eifert a bal kapufára ütötte bravúrral a labdát, majd a kipattanót Dunai küldte kapura, ezt még blokkolták a hazaiak. Ezt követően Csehi Tamásnál kötött ki a labda, a vendégek rutinos játékosa egy fordulást követően vette be a soltvadkerti kaput 2-1. A 75. percben Hegedűs szabadrúgása után Ámann védett bravúrral. Három perc múlva újra Ámann védésére volt szükség, hogy a vendégcsapat meccsben maradjon, ugyanis Sili Luka cseleit követően kellett bravúrral hárítani a soltvadkerti támadó lövését. Egy perc múlva a másik oldalon Danó beadását Dunai perdítette kapura. Eifertnek védeni kellett. A 89. percben Tóth Péter több cselt is bemutatva tört be a tizenhatoson belülre, azonban nagy ziccerben mellé lőtt. Ez pedig majdnem megbosszulta magát, ugyanis a 91. percben még volt egy lehetősége a Hartának. Dunai beadása után Csomor továbbította a labdát a mellette helyezkedő Csehi Tamásnak, aki egyből kapura lőtte a labdát. A jobb alsóba tartó lövést, azonban Eifert János bravúrral megfogta.

Soltvadkerti TE Soltút

A Soltvadkert többször is eldönthette volna a találkozót, azonban a hartai csapat a második félidőben vissza tudott jönni a meccsbe és a végén majdnem ki is egyenlítettek. A Soltvadkert ezzel a győzelemmel továbbra is maradt a tabella élén és három ponttal vezeti most a bajnokságot az üldözők előtt.

SOLTVADKERTI TE SOLTÚT – HARTA SE 2-1

Soltvadkerti Te Soltút: Eifert – Veszeli, Gráczer, Huszka (Tóth), Supka (Brindza), Farkas, Plichta, Áman (Radics), Hegedűs, Gémesi, Sili vezetőedző: Molnár László

Harta SE: Ámann – Danó, Puskás, Fekete, Nagy, Csehi, Ivacs, Mihály (Csomor), Vizi, Gugyella, Dunai vezetőedző: Sümegi József

Molnár László vezetőedző – Soltvadkerti TE Soltút:

– Ahogyan előzetesen is gondoltuk, egy nagyon nehéz mérkőzés várt ránk. A második gólig teljesen rendben mentek a dolgok részünkről. Megérdemelten vezettünk 2-0-ra. Sőt megvolt a lehetőségünk, hogy lezárjuk egy harmadik góllal a mérkőzést. Ahogy ilyenkor lenni szokott, mi kihagytuk a helyzetet, és az ellenfél pedig gólt szerzett egy szabadrúgás után. A végén pedig örülhettünk a győzelemnek, mert a Hartának két komoly nagy ziccere volt. Bár nekünk is volt 2-1 után is, hogy lezárjuk ismételten a meccset. Ez nem sikerült. Mégis azt gondolom, hogy a végén már egy kicsit szerencsés körülmények között maradt nálunk a három pont. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, mert szerintem jól játszottunk, ha nem is az egész mérkőzésen. A Hartának is gratulálok, mert szerintem ők is jól játszottak és további sok sikert kívánok nekik!

Sümegi József vezetőedző – Harta SE:

– Jól kezdtük a tavaszt. Most a listavezetőhöz jöttünk, akikről tudjuk, hogy jó csapat és nagyon kevés gólt kapnak. Ők voltak az egyedüli csapat, akiknek ősszel nem tudtunk gólt rúgni. Az első félidőre rányomta a bélyegét, hogy három meghatározó játékosunk hiányzott. Sérülések, egyéb elfoglaltság és sárga lapok miatt. Ez meg is látszott az első félidei játékunkon. Nem találtuk a ritmust, nem találtuk a helyeket a pályán. Három olyan játékos játszott, akik epizódszerepeket szoktak kapni. A második félidőre sikerült rendezni a sorokat. Sajnos a kapusunk csinált egy hibát, de utána védett többször is nagyot a találkozón. Azzal akkor ott 2-0 lett az eredmény. Az ellenfél kapusa pedig a végén szenzációsan védett, amivel lényegében nem tudtunk pontot elvinni. Azért meglátszott a hazaiak reakciójából, hogy amikor lefújták a mérkőzést mindenki a soltvadkerti kapushoz szaladt oda és gratuláltak neki. További sok sikert kívánok a Soltvadkertnek!

MEGOSZTÁS