A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak a kiskőrösi Revaló Pál Sporttelepen. A március 31-én lejátszott találkozó alkalmával a Kiskőrösi LC gárdája a Kecel FC együttesét látta vendégül és a hazaiak ötgólos győzelmet arattak.

Kiskőrösi LC – Kecel FC 5-0 (2-0)

A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Csáki, Barkóczi (Amin Á.), Hompót, Lajkó (Torgyik M.), Dulai, Szedmák (Pekker), Budai (Pecznyik), Petrovics (Szabó D.), Vén, Godslove.

A Kecel FC csapata

Kecel FC: Molnár – Kóbor, Fenyvesi B., Sajdik (Erdei), Patai G. (Sendula), Döbrentei (Vörös), Kenyvesi K., Bányai, Torma, Ferenczi (Varga F.), Killer.

A vendég keceliek nem voltak könnyű helyzetben, mert eltiltás miatt nem számíthattak Vata Zalánra és Gavula Leventére, Bajnok Noel pedig kéztörés miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. A mérkőzés kiskőrösi fölénnyel kezdődött, a hazaiak többet birtokolták a labdát, de a keceliek szervezetten védekeztek. Az első nagyobb helyzet a kiskőrösiek előtt adódott a 17. percben, amikor Vén Balázs lövését tolta ki a léc alól a keceliek kapusa, Molnár Patrik. Szinte a semmiből szerezhetett volna vezetést a keceli együttes a 23. percben, amikor a hazaiak védője Hompót Dániel buktatta Bányai Jánost a kiskőrösiek büntetőterületén belül. A szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest Bányai János végezte el, aki a labdát a jobb kapufa mellé lőtte. A vendégek nagy lehetősége maradt így ki a vezetés megszerzésére, ami után szinte az ellentámadásból vezetést szereztek a kiskőrösiek. A 26. percben Szedmák Roland kapura lövésébe Csáki Róbert tette bele lábát, mely után a labda a keceli hálóban kötött ki, így a hazaiak szerezték meg a vezetést (1-0). A 34. percben tovább növelte előnyét a kiskőrösi csapat, amikor Petrovics Kevin-Pál kiváló labdával ugratta ki Dulai Mátét, aki a vendég kapus lábai között lőtte a hálóba labdát (2-0).

A 38. percben a kiskőrösi mezőnyfölény újabb gólt hozott, miután egy jobb oldali beadást követően Petrovics Kevin-Pál a hosszú oldalon üresen állva tisztán átvehette a labdát és a kapust átemelve helyezte azt a keceli hálóba (3-0). A 40. percben a sok hibával játszó keceliek ellen újabb nagy gólszerzési lehetőséghez jutottak a kiskőrösiek, de Hompót Dániel közeli fejesénél a felső kapufa megmentette a góltól a vendégeket. A szünetben Torgyik Máté, Pekker Roland és Pecznyik Gábor személyében három cserét is végrehajtott a kiskőrösi csapat, amit kihasználva próbált támadólag fellépni a keceli együttes, többet birtokolták a labdát, de igazán nagy helyzetek nem tudtak kialakítani. Az 57. percben kinyílt a keceli védelem, a kiskőrösi Dulai Máté nagy lendülettel lefutotta emberét a jobb oldalon és szép egyéni akció végén lőtte a negyedik kiskőrösi gól a keceli hálóba (4-0). A 60. percben még nehezebb helyzetbe kerültek a keceliek, amikor Bányai János reklamálásért megkapta a második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. A 69. percben egy eladott labda után vezethette a kapusra a labdát a hazaiak csatára Egejuru Dodslove Ukwuoma, és lövése után a játékszer a kapust érintve a jobb oldali kapufáról a hálóba gurult, beállítva ezzel az 5-0-ás végeredményt. A találkozó utolsó harmadában emberelőnyben játszó kiskőrösiek nagy fölényben voltak, és akár nagyobb arányban is nyerhettek volna a helyzeteik alapján.

Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A mai napon hazai pályán az volt az elvárás, hogy ezt a mérkőzést nyerjük meg. Fontos kiemelnem, hogy az eddig elért eredményeinket a megfelelő helyén kell kezelnünk. Megbosszulhatta volna magát a figyelmetlenségünk, ha a keceliek értékesítik a büntetőjüket, de rúgtunk öt gólt és volt számtalan lehetőségünk még újabb találatok szerzésére. A tizenegyesen kívül a kapusunknak talán nem is volt komolyabb védeni valója. Voltak hiányosságok, amik a nagy gólarányú győzelem ellenére kijöttek és ezekre oda kell figyelnünk a továbbiakban. Szerencsések voltunk, hogy a tizenegyest az ellenfelünk kihagyta és nem sokkal később mi szereztük meg a vezetést. A félidőben azért cseréltem le három játékost is, mert a lecseréltek között Szedmák Roland és Lajkó Flórián személyében két olyan játékos is volt, aki négy sárgalapos, valamint Budai Áron teljesítményével nem voltam megelégedve. Úgy gondoltam, hogy a háromgólos előny tudatában van megfelelő tartása a csapatnak és a cserék jól szálltak be a játékba, nagyon fontos volt, hogy ne kapjunk gólt és örülök, hogy a második félidőben tovább tudtuk növelni az előnyünket.
A következő fordulóban Hartára látogatunk, ahol egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ahol nem férnek bele még az apróbb hibák sem abba, hogy jó eredményt érjünk el.

Sendula Attila – Kecel FC technikai vezetője:

-Sajnos nagyon rossz előjelekkel vártuk ezt a találkozót, mert az előző fordulóban Gavula Leventét kiállították, Bajnok Noel kéztörést szenvedett, Vata Zalán pedig eltiltása miatt nem lehetett a csapattal. A taktikánk egycsatáros játékra épült, ami az első 20 percben jól működött, mert nagyon fegyelmezetten visszazártunk. Nagy fordulópont volt a mérkőzésen, amikor kihagytuk a büntetőt és néhány perccel később gólt kaptunk. Sokat hibáztunk, szétesett a játékunk és a hibáinkat gólokkal büntette a kiskőrösi csapat. A kiállításunkat felelőtlenségnek tartom, mert ez tovább nehezítette a helyzetünket és a soron következő tiszakécskeiek elleni találkozón így még szűkebb lesz a keretünk. A kiskőrösieknek gratulálok a mai győzelmükhöz!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS