Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart 2024. április 19-én 6 és április 20-án 6 óra között, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbálják visszaszorítani a gyorshajtást.  

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét.

-Hirdetés-

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretnék figyelembe venni, ezért idén is várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok.

Javaslataikat 2024. április 8-án 12 óráig várják az erre a célra létrehozott e-mail címen:

A lakosság jelzései alapján, illetve a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a rendőrség honlapján tájékoztatást fognak adni.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

Forrás, kiemelt kép: police.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira