Kék Futás néven hirdettek jótékonysági futást április 2-ra Kiskőrösön. Hogy miért is kék futás és miért pont ezen a napon? Április 2. hivatalosan is az autizmus világnapja, melynek színe a kék.

Az ENSZ 2007-ben április 2-át jelölte ki az autizmus világnapjának. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmussal élő emberekre és az őket nevelő családokra, és széles körű információt nyújtson az autizmusról, mely eltérő idegrendszeri fejlődés következtében kialakult állapot. A napjainkban használt hivatalos kifejezés: autizmus spektrumzavar. A kifejezésben a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak számtalan megjelenési formája van.

A jó ügy érdekében több százan húztak futócipőt
-Hirdetés-

Kiskőrösön Viedner Mónika ötlete alapján a Kiskőrösi EGYMI szervezésében jött létre a futás. Kedden 17 órára várták a sportolni vágyókat az intézmény udvarára, ahonnan indultak a futók. A rajt előtt Harangozó Gergő tartott bemelegítést a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, majd Gmoser István önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően rajtoltak el a futók a Holló János utcán, majd folytatták útjukat Akasztó felé a kerékpárúton. 1,5, 5 és 10 kilométeres távok közül választhattak a sportolók. A célban befutóérem várta a résztvevőket, ami természetesen kék színű volt.

Az eseményen közel 200-an vettek részt. A Kiskőrösi LC több korcsoportjai is képviseltette magát, illetve a felnőtt együttesből is többen részt vettek a Kék Futáson. De jöttek a környező településekről, és a helyi futók is szép számmal képviseltették magukat.

A Kiskőrösi LC több korcsoportjai is képviseltette magát az eseményen

A szervezők szeretnék megköszönni mindenkinek a részvételt, hogy felhívták a figyelmet a sport által az autizmusra, és a támogatóknak a felajánlásokat.

Az eseményt támogatta: Barkóczi László BL-Metál-Kőrös Kft., Csatai Ede, Csipi-Union, Fresh Fruit TÉSZ, Goods Market, HáziSweets, Hufbau Kiskőrös, Játékkal a Tudásért Alapítvány, Király Csemege, Magyarvíz Kft., Material Plastic Kft., Otthonunk és Kertünk Kertészet és Virágüzlet, R-Water Kft., Schneider Vegyesbolt, Tóth Péter (Agro-Line Kft.).

Videó: Kiskőrös TV 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (137 db kép)
MEGOSZTÁS