Sajtóközlemény – Üzemanyagkút modern üzleti kihívásokhoz való fejlesztése az EN GROS Kft.-nél

Sajtóközlemény

 Üzemanyagkút modern üzleti kihívásokhoz való fejlesztése az EN GROS Kft.-nél

-Hirdetés-

2024/03/25

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban (kód: GINOP PLUSZ-1.2.3-21) című program keretében az EN GROS Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 144,50 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 101,15 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat forrásaiból.

Az EN GROS Kft. több, mint 30 éve működő családi vállalkozás, amely jelen pályázattal Akasztón, a székhelyén és egyben telephelyén, a megvalósulási helyszínen a gépjármű üzemanyag kiskereskedelmi tevékenységét és kapcsolódó szolgáltatásait fejlesztette az elmúlt két év folyamán.

A projekt keretében egy új 226 m2 alapterületű benzinkút kiszolgáló épületet épített fel a már meglévő épület folytatásaként. Az ingatlanfejlesztéssel egy korszerűbb, modern, színvonalas shopot, a kor igényeinek megfelelő WC, mosdó és zuhany helyiséget, valamint raktárhelyiségeket alakított ki. A shop termékeinek tárolását és raktározását egy R3000 polcos állványrendszer segítségével tervezték megvalósítani, azonban helyette nagyobb igény mutatkozott 2 db új hűtőszekrény elhelyezésére a melegkonyhás éttermük konyhájában, melyekben hús és tejtermékek tárolását oldják meg, valamint irodai célra 4 db új, korszerű számítógépet vásároltak. A tetőre szerelt megújuló energia – közel 50kWp teljesítményű napelemes rendszer szolgálja az épület és a beszerzendő eszközök áramellátását, csökkenti a hálózati áramfogyasztást és a felmerülő rezsiköltségeinket.

Egy feltűnő, piros ledes árkijelzővel felállított totemoszlop is beszerzésre került, amely felhívja a figyelmet a töltőállomásra.

Az új Petrolmat önkiszolgáló üzemanyagkút berendezés lehetővé teszi, hogy a nap bármely szakában vendégeik saját maguk is ki tudják szolgálni magukat sorban állás nélkül, időt spórolva.

Egyre több elektromos autó kerül forgalomba, azonban a töltésükre rendelkezésre álló töltőállomások még csak nagyon kevés helyen elérhetőek. Ezt figyelembe véve egy elektromos DC töltőállomás Raption 50 beszerzését is megvalósították, ezzel elérve egy új technológia fejlesztését.

A töltés ideje alatt vendégeknek lehetősége nyílik a többi szolgáltatásuk (pl étterem) igénybevételére. A beszerzett kétkaros automata kávégép a megnövekedett igények kielégítését szolgálja. További kapcsolódó szolgáltatásként meglévő kézi autómosónkat is fejlesztették egy Kärcher melegvizes magasnyomású mosóval.

Ezenfelül üzleti felhőszolgáltatás és IKT képzés igénybevételére is sor került, ami maximálisan kiegészíti és támogatja a cég működéséhez szükséges ismereteket 5 fő felhasználó részére.

A 101,15 millió forint európai uniós támogatás segítségével összességében a tankolás, meleg étel és ital kiszolgálása mellett a higiéniai igények kielégítésének is kulturált helyet kívánnak biztosítani vendégeiknek, mindezt egy helyen, egy megállással tudják megtenni 0-24 óra időszakban a pénzérmével történő önkiszolgáló technológiának köszönhetően.

A fejlesztés eredményeként kapacitásuk bővítését tervezték, szolgáltatásuk színvonalát és versenyképességüket javítottá, mellyel árbevételük és a bruttó hozzáadott érték növekedésére számítottak.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.engros.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Suhajda Imre

Elérhetőség (email: engros@t-online.hu tel.:+36 (78) 451-261)

MEGOSZTÁS
Írta: vira