A Kiskőrösi KSK U18-as csapat az országos korosztályos bajnokság FU18 III. osztályának D csoportjában szerepel. Az együttes jól szerepel a bajnokságban és az élcsapatok közé tartozva a fiúk célja, hogy megnyerjék a küzdelemsorozatot.

Az együttes a nyolccsapatos bajnokságban az alapszakaszban a kalocsai Gézengúz UKC együttesével egyaránt 26 pontot szerezve végzett a második helyen rosszabb gólkülönbséggel. Ezzel az eredménnyel a kiskőrösiek a felsőházi rájátszásban való szereplésre szereztek jogot, ahol az első fordulóban Kalocsán játszottak 25-25-ös döntetlent.

-Hirdetés-

A kiskőrösiek legutóbb április 4-én léptek pályára, amikor hazai környezetben fogadták a Dunaújvárosi KKA SE csapatát, akik ellen 36-28-ra (20-18) nyertek: Fülöp – Döme 6, Dicsa 12, Harangozó 10, Megyeri Á. 1, Gombár 5, Grausza 2. Csere: Kovács I. (k), Bodonyi-Kovács, Fábián.

A mérkőzés első félidejében Czinkóczki Tibor edző tanítványai szoros eredményt értek el, voltak hibák a védekezésben és támadásban is. Nehezítette a csapat helyzetét, hogy az első félidő vége előtt nem sokkal Döme Csanád lábsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a játékot.
A szünet után gyorsabban, lendületesebben kézilabdázott ellenfelénél a kiskőrösi gárda, a kapuban pedig Fülöp Félix mutatott be több bravúrt ziccereket hárítva. A jó egyéni teljesítményeknek és a csapatmunkának köszönhetően a 44. percben már 29-20 volt az állás és a végjátékban már nem forgott veszélyben a hazai fiatalok magabiztos győzelme.

A kiskőrösiek a rájátszásban még a nagykanizsai Tungsram SE ellen játszanak idegenben és hazai környezetben, fogadják még a kalocsai Gézengúz UKC együttesét, valamint Dunaújvárosban lépnek pályára.

Harangozó Andor – Kiskőrösi KSK játékosa:

-Ismertük az ellenfelünket, hiszen már több éve játszunk ellenük a különböző korosztályos bajnokságokban. Az alapszakaszban kétszer is legyőztük a dunaújvárosiakat, így bizakodva vártuk ezt a találkozót is. Az első félidőben nem készültünk megfelelően az ellenfelünk átlövéseire, így szoros volt az állás. A második félidőben a védekezésünk nagyon feljavult, amihez párosult egy jó kapusteljesítmény és ennek köszönhetően alakult ki nagyobb különbség a két csapat között. A szünet után mi gyorsabban kézilabdáztunk és erővel is jobban bírtuk a találkozót. A célunk a bajnoki cím megszerzése, amelyért nagyon meg kell majd küzdenünk a rivális kalocsaiakkal és nehéz találkozónak ígérkezik a dunaújvárosi vendégjátékunk is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS