A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban élcsapatok rangadójára került sor, amikor a Kiskőrösi KSE együttese a kalocsai Gézengúz UKC együttesét látta vendégül. Az április 6-án lejátszott találkozó a hazaiak számára azért volt fontos, hogy egy győzelemmel megőrizzék első helyüket a tabellán, a vendégeknek pedig minden pontra nagy szükségük van, mert az alapszakasz legjobb négy csapta közé szeretnének kerülni.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi KSE csapata ezen a játéknapon 24-22-re (12-12) győzte le a kalocsai Gézengúz UKC együttesét: Petróczi-Kis – Turi 2, Laki Gergő 9, Geiger, Fang 4, Ruskó, Kiss Tóth 3. Csere: Laki Gábor (k), Dózsa 1, Bezsenyi 4, Kulcsár, Németh A., Wágner 1, Fábián, Perjés.

A mérkőzés elején a hazaiak sok hibát követtek el a védekezésben, támadásban pedig pontatlanok voltak, így az első 5 perc 1-4-el kezdődött. A hazai fiúk a háromgólos hátrányt 7-7-nél dolgozták le és 9-8-nál vezettek első alkalommal a mérkőzésen. A kiskőrösiek már ekkor több kapufát lőttek és támadásban nagyon sok hibával játszottak. A 27. percben Dózsa Tamás hétméteresből szerzett találatával alakult ki a 12-12-es állás, ami után a hazaiak és a kalocsaiak is többször hibáztak támadásban, így a szünetig újabb gól már nem esett. A második félidőben is szinte végig a kalocsaiak vezettek.

A kiskőrösiek támadásait az eladott labdák, a pontatlan passzok és a sok kihagyott ziccer jellemezte. A kalocsai csapatból 14-14-es állásnál a 36. percben Szabó Balázst piros lappal kiállították, miután reklamált a játékvezetőknél. A felfokozott hangulatban rohanó játékba mentek bele a csapatok, amiből a vendégek jöttek ki jobban és 15-18-ra vezettek a 42. percben. Ezt követően fokozatosan dolgozta le hátrányát a hazai gárda, miközben a kapuban Petróczi-Kis András mutatott be bravúrokat, a mezőnyben pedig Laki Gergő átlövés góljai hozták vissza a mérkőzésbe a kiskőrösieket és az 53. percben 21-21 volt az állás. Az 56. percben a kalocsai Tamás Donátot egy felezővonalnál elkövetett szabálytalanság miatt két percre kiállítottak. Amikor állt a játék összeszólalkozott a kiskőrösi szurkolókkal a vendégek játékosa Dávidházi Sándor, akit többen fogtak le, hogy ne menjen le a játéktérről a nézők közé és ebben a szóváltásban „segítségére volt” az oldalvonal mellett tartózkodó – már korábban kiállított – Szabó Balázs is. A kiskőrösi játékosok közül Kulcsár Ferenc ment a játékoskijáró mellett tartózkodó hazai nézők közé, akit ezt követően kék lappal kiállítottak a játékvezetők. A több perces vita és lökdösődést követően 21-22-es állásról folytatódott a játék. Az utolsó 4 perc feszült hangulatban telt el, amikor a kiskőrösiek megfordították a mérkőzés állását 24-22-re Laki Gergő, Bezsenyi Ákos és Fang Krisztián góljaival. Igen izgalmas mérkőzést nyert meg a végjátékban a kiskőrösi csapat és ezzel a győzelemmel továbbra is a tabella élén állnak.

Dózsa Tamás – Kiskőrösi KSE játékosa:

-Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk a mai napon, melyen tudtuk, hogy az ellenfelünknél mely játékosokra kell figyelnünk. Amit elképzeltünk az működött, de az egész mérkőzésre jellemzően ziccerek tömkelegét hagytuk ki. Sokat futottunk, próbáltuk fárasztani az ellenfelünket és az utolsó 10 percben tudtuk felőrölni a kalocsaiakat. A végjáték alakulásában kiállítások is közrejátszottak, de talán mi kezeltük jobban azt a helyzetet. Ki kell emelnem, hogy a kalocsaiak nagyon jól játszottak, de amennyiben a helyzeteinket jobb arányban értékesítjük, akkor sokkal nyugodtabb mérkőzésünk lehetett volna. A mérkőzés alatt mentek az egymásnak való beszólások a kalocsai játékosok és a hazai nézők között, amelynek az lett a következménye, ami a végjátékban történt. Úgy gondolom, hogy hazai pályán kiskőrösi szurkolóként megfelelő magatartást kellene mutatni, nem beszólni az ellenfél játékosainak és csúnyán beszélni. Lehet, hogy néhány dolog nem tetszik, de hagyjuk a játékosokat játszani, tegyék a dolgukat. Ez egy sport, amelyben benne van a hiba lehetősége. A mostani győzelemnek nagyon örülünk, de még van három mérkőzésünk az alapszakaszból, amelyeken csak úgy lehetünk sikeresek, ha küzdünk, hajtunk egymásért és igazi csapatként játszunk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)
MEGOSZTÁS