A Pintér Kupa első idei versenyét tartották több kategóriában az elmúlt hétvégén, a Kecel Ringen. A VIRA.hu a vasárnapi döntő futamokra látogatott el.

Tukacs Tamás a MotoCross SE elnöke válaszolt kérdéseimre:
A Kecel Ring egy nyílt teszt hétvégével nyitotta kapuit már hagyomány szerint, és ezen felül még adománygyűjtést is szervezett László Erika jóvoltából.
Mindkét nap az edzésé, a kondícióé, és az autók felkészítése volt a téli álomból.
Népes mezőny érkezett erre a két napra, közel 80 versenygép.

-Hirdetés-

Tavaly ősz óta a pálya is pihent, de az előkészületek már három héttel ezek előtt, egy társadalmi munka keretein belül a Keceli MotoCross SE tagjai összegyűltek, és a depó területén a fák-bokrok felnyesésével, föld hordással, gumifal építéssel, a nézői dombok nagyobbításával és még inkább biztonságossá tételével, és néhány egyéb munkálattal kezdődött.
Majd azon a hétvégén a tesztnappal bemelegítettünk az áprilisi kezdésre!

Idén is tovább szeretnénk szépülni, versenyirodát létesíteni, és kihozni a maximumot minden egyes eseményen, melyet itt a Kecel Ringen szervezünk.

Sajnos ezen a hétvégén a megszokott rekord számú versenyző elmaradt, sőt a várt 80-as létszámot se értük el.
A kétnapos versenyen 13 kategóriában 68 autó róhatta a köröket a néző közönség számára, akik a jó időnek és a környék első autós eseményének köszönhetően szép számmal érkeztek.

Gumifallal megerősített nézőtér

Nem tudjuk, mi lehet az oka, hogy a vélt létszám nem érkezett meg, vagy még nem készítették fel a vasakat a bevetésére, vagy már ez az amatőr sportág is olyan szintet emel a versenyzők számára, hogy anyagilag nem tudják finanszírozni, esetleg a kétnapos esemény nem fér bele az idejükbe.

Az idei évben a megszokott szabályzatunkat kissé felforgattuk, mivel a szombati 1 futamos és a vasárnapi 3 futamos rendszert eltöröltük. Helyette mindkét nap 2-2 futamot tartunk.
A rajtrácson az autók a 3-3-as alakzat helyett 3-2-3-2 alakzatban állhatnak fel, majd minden sor első helyezettjei választhatnak, mely pozícióból szeretnének rajtolni.

Az egyik rajt pillanata

A junior kategória is át lett szervezve. Kor és köbcenti határ alá lett véve. Itt tényleg a tanuló és a legifjabb versenyzők szerepelnek, nekik egy ifi kategóriát nyitottunk.
A tapasztaltabb ifjabbaknak picit magasabb köbcentivel, illetve pár kisebb módosítással állt össze az idei tervezésünk, melyet még február elején a versenyzőkkel egy közös megbeszélésen alakítottunk ki.

„Saját meglátásom alapján a bevált módszer az, hogy a versenyzőkkel együtt hozzuk meg azt a döntést, hogy kinek mi a jó, és hogy nekik kedvezzünk, mit szeretnének, mik az óhajaik. Az alapján kezdjük el a szezont.”

A versenyzőkkel, nézőkkel csakis a Facebook oldalukon tartjuk a kapcsolatot, amely oldalon található a szabályzat, és minden olyan esemény, ami a Kecel Ringen található.
Itt kérésekre, kérdésekre válaszolunk, továbbá itt hirdetjük a következő autocrossos eseményünket is, ami szintén kétnapos és május 4-5-én kerül majd megrendezésre.

Köszönöm mindenkinek a sok segítséget, támogatást!
A versenyzőknek a részvételt, a nézőknek a sok tapsot és szurkolást!
Köszönet Kovács Gyulának a VIRA.HU munkatársának, Andika fotónak a képekért és Balla Tamásnak a szuper videók elkészítéséért, és a kicsiny csapatunk állandó részvételéért.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (150 db kép)
MEGOSZTÁS