Az előző évek számos nem várt fejleményt tartogattak Kiskőrös Város vezetése és a helyi választópolgárok számára. Az egyik ilyen, ezúttal sajnálatos esemény, Markó Ferenc képviselő halála volt, aki 2014 októbere óta képviselte a Kiskőrös 8. választókerület lakosait. A képviselő halála miatt megüresedett képviselői mandátum betöltéséért 2023. májusában időközi önkormányzati választást tartottak Kiskőrösön a 8. számú körzetben, ahol Ba Edit kapta a leadott szavazatok jelentős többségét. Nemrégiben megtartotta első képviselői lakossági fórumát, ahol beszámolt az eddig végzett tevékenységéről, valamint a körzet számos nagyberuházásának állásáról is.

-Mi késztetett arra, hogy a választókerület elhunyt önkormányzati képviselőjének helyébe lépj az időközi választáson?
-Hirdetés-

-Születésem óta ez a választókerület meghatározza életemet. Itt nőttem fel, ennek a kerületnek a járdáit koptattam iskoláskén, szedtem a fűben lapuló százszorszépeket. Mivel ingatlanosként a területen számtalan adás-vétel lebonyolítását folytattam és folytatom, valamint életem egy nagy részét az érintett területen lévő virágüzletben töltöm igen sok  lakossal kerülök kapcsolatba ezen a területen. Mindig is szerettem tenni a köz érdekében,  és szerettem volna kiállni a lakosok érdekei mellett, környezetüket figyelembe véve. Mióta megválasztottak és napi szinten keresnek is a lakosok észrevételeikkel, ez csak megerősödött bennem.

Kapcsolódó cikk
Átvette megbízólevelét Ba Edit, a 8. számú választókerület nemrégiben megválasztott képviselője
Átvette megbízólevelét Ba Edit, a 8. számú választókerület nemrégiben megválasztott képviselője
Ba Edit, a 8. számú választókerület nemrégiben megválasztott képviselője, a szerdai  testületi ülés elején tette le esküjét, majd átvette megbízólevelét....
-2024. február 29-én tartottad első lakossági fórumodat önkormányzati képviselőként. Milyen témák kerültek szóba ezen az alkalmon?

-Beszámoltam az elmúlt egy év térségben történt befejezett és folyamatban lévő beruházásairól, fejlesztéseiről, amelyet Kiskőrös város vezetése elvégzett és végez jelenleg is. Értem ez alatt, hogy a Termelői piac első üteme elkészült – már elkezdték a második ütem munkálatait és idén év végére készen lesz teljesen; elkészült a Kőrisfa Óvoda; megépült a Wattay iskola új sportcsarnoka; és a mi körzetünkben is megindult a közvilágítás teljes cseréje.
A beszámolók mellett természetesen lehetőség volt kérdések feltevésére, valamint a lakosok észrevételeinek elmondására is.

Kapcsolódó cikk
Megtartotta első lakossági fórumát Ba Edit, a 8. sz. választókerület önkormányzati képviselője
Megtartotta első lakossági fórumát Ba Edit, a 8. sz. választókerület önkormányzati képviselője
2024. február 29-e emlékezetes nap volt Ba Edit életében. Mindazonáltal, hogy szökőnap, amire négyévente egyszer kerül sor, élete első lakossági...
-Milyen lakossági kérésekkel, észrevételekkel fordultak ez idáig hozzád?

-Volt, ahol vízelvezetési problémával kerestek, szomszéddal kapcsolatos telekhatár problémával, kerítésépítés ügyében, és a közlekedés szempontjából a járdák hiányosságával kapcsolatban, melynek egy részének gyors elkészülésére már ígéretet kaptunk a Klapka György utca járdájának egy újabb szakaszára (Thököly utcától a Szabadkai utcáig) a Polgármester Úrtól.

-Milyen nagyobb beruházások, fejlesztések valósultak meg vagy vannak folyamatban az elmúlt választási ciklusban (4 és fél évben) a 8-as számú választókerületben?
  • Kőrisfa Óvoda elkészült + eltűnt a gondozatlan rész a Kőrisfa-Budai Nagy Antal utca sarki telekről
  • Záportározó tó elkészült (igazi közösségi létesítmény lett) + rekortán futópálya + térkövezett sétány + napelemes közvilágítás a tó körül + kamerák a tó körül + rövidesen új parkolók
  • Termelői piac első üteme elkészült – már elkezdték a második ütem munkálatait, idén év végére készen lesz teljesen
  • Damjanich utcában több száz méteres szakaszon lakossági kérésre elkészült a járda
  • Megépült a Wattay iskola új sportcsarnoka, rövidesen újabb parkolók is épülnek ehhez kapcsolódóan a temetőnél
  • Idén elkészül a Klapka György utca járdájának egy újabb szakasza (Thököly utcától a Szabadkai utcáig)
  • A közvilágítás teljes cseréje megindult a körzetben is.
-Ez a rövid idő alatt beleláttál az önkormányzati képviselők munkájába. Hogy érzed magad ebben a pozícióban? Indulsz a közelgő választáson?

Igen, szeretném folytatni most már teljes cikluson át a munkát. Elég mozgalmas és nagy figyelmet igénylő feladat. A Gondosóra program jegyében járom a körzet lakosait és sok információt, kérést kapok tőlük, melyben igyekszünk mielőbb helytállni. A soron következő választáson tervezem az indulást, és a megkezdett munka folytatását, melyhez kérném a lakosság támogatását.                                              

-Milyen terveid vannak az elkövetkezendő ciklusban, amit szeretnél megvalósítani?

-Mindenképpen szeretnénk a biztonságos közlekedés érdekében minél több hiányzó gyalogjárda kiépítését, utak és vízelvezetők hiányosságainak pótlását, javítását, a Záportározó tó környezetének tovább fejlesztését, a piac és temető környezetére szeretnénk nagy figyelmet fordítani.

Kiemelt kép: vira.hu archív


A vira.hu folyamatosan nyomon követi az idei EP és önkormányzati választások történéseit a Kiskőrösi Járás településein, ezért amennyiben foglalkoztatja a téma, tájékozódna az önkormányzati választás aktuális információiról, kattintson a híreknél található önkormányzati választás 2024 feliratú linkre!

MEGOSZTÁS