A Kiskőrösi Vizisport Alapítvány keretein belül mintegy 100-an sportolnak rendszeresen képzett úszóedzők irányításával. A fiatalok minden évben szerepelnek az országos diákolimpiai küzdelmek úszás számaiban és már több komoly eredményt is elértek.

A csapat tagjai idén is részt vettek a versenysorozatban, melynek zárásaként a kiskőrösi fürdőben tartott egy kisebb ünnepi összejövetelt a Kiskőrösi Vizisport Alapítvány. Az eseményen az alapítvány elnöke Lehoczki Norbert elmondta, hogy a sok iskolai elfoglaltság és tanulás mellett nagy áldozat a heti több úszóedzésen való részvétel. Kiemelte, hogy a sport megtanít mindenkit arra, hogy a befektetett munkának mindig megvan az eredménye.

-Hirdetés-

Az eseményen Pásztor Gyula úszóedző ismertette az elért eredményeket és köszönetét fejezte ki az úszóknak a szorgalmukért, a szülőknek pedig a gyermekeik segítéséért.

Elmondta, hogy a kiskőrösi úszóéletben hatalmas mérföldkő volt, amikor 2009-ben átadásra került a tanuszoda és azóta a gyermekekkel folyamatosan edzenek, úszóversenyeken vesznek részt. Már a kezdetekben is értek el szép eredményeket, akik közül kiemelte Ferenczi Annát, aki 2010-ben Székesfehérváron az országos diákolimpiai döntőben az igazolt versenyzők között a hetedik helyen végzett. Beszélt arról, hogy az I. és II. korcsoportban (4. osztályig) az indulók együtt versenyeznek a versenyúszókkal, akik akár napi két edzéssel is készülnek, tehát közöttük Kiskőrösről indulva komolyabb eredményt elérni óriási siker. Megemlítette, hogy váltóban több alkalommal is országos döntőbe jutottak és egy alkalommal a lány csapattal bronzérmet szereztek. Az elért eredmények tekintetében megemlítette, hogy az országos döntőben mellúszásban Boldoczki Róbert első, gyorsúszásban pedig második helyezést ért el. A fiatalok közül a tavalyi évben Simon Jázmin aranyérmet szerzett az országos döntőben és a testvére Simon Emma is a korcsoportjában a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Egy középiskolai országos döntőben is felmutattak már szép eredményt, amikor váltóban negyedik helyen végeztek.

Az idei évben a vármegyei diákolimpia döntőjébe 40-et meghaladó volt a kiskőrösi úszók részvételi létszáma. Az Egerben megrendezett országos döntőben a Simon Emma, Csatlós Jázmin, Csányi Johanna és Bolemányi Anna összetételű lány váltóval kiemelkedő teljesítményt nyújtva negyedik helyezést értek el 22 csapat közül. Az országos döntőben még a keceli Polgár Bence ért el szép eredményt, aki ötödik lett 100 méter mellúszásban, de többen is elismerésre méltó 10. hely körüli eredménnyel zártak.

Az úszók most folytatják a munkát és készülnek a júniusban Kiskőrösön megrendezendő versenyre, valamint a célok között szerepel a Balaton átúszása is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS