A Magyar Költészet Napja alkalmából Németh Amina „Rímterápia” című verseskötetének bemutatója volt április 11-én a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A megjelenteket a könyvtár vezetője Szabados Anna köszöntötte, aki egyben a program narrátora is volt.

Elmondta, hogy a verseskötetben 62 vers található meg, négy tematikus egységben, „az én volnék, szerelem, család és a barátság” témaköröket érintve. A szerzőről tudni kell, hogy Páhin nőtt fel, a családja most is ott él és Kiskőrösön tanult a helyi gimnáziumban.

-Hirdetés-

A verseskötet bemutatójára több középiskolai tanára is eljött. A verseskötet szerzője Németh Amina saját magának és másoknak is „tükör és vallomásként” jellemezte az írásait. Kiemelte, hogy a témakörök tekintetében talán a „szerelem” áll a legközelebb hozzá és úgy érzi, hogy ez mozgatja meg a legjobban, ebben tud leginkább kiteljesedni és verseket írni. Elhangzott, hogy a „Rímterápia” versei akkor tudnak kiteljesedni és a címnek megfelelő módon terápiaként hatni, ha tudunk olvasni a sorok között. A verseskötetet egy képzeletbeli beszélgetésként jellemezte az alkotó, aki a versek által beszélget az olvasókkal. A szerző kiemelte, hogy a szülei és a barátai támogatása nélkül nem jöhetett volna létre a „Rímterápia”, amihez a hátteret biztosító lelki és egyéb támaszt nyújtották neki.
A verseskötet elkészítésében közreműködött a fotókat készítő Téglás Vajk, az illusztrációk Pozsgai Liliána keze munkáját dicsérik, a címlapkép pedig Bőthe Zoltán munkája.

A kötetlen beszélgetés során elhangzott, hogy Németh Amina a versírás tekintetében a klasszikus vonalat képviseli és a kortárs költők igen szabad stílusával szemben neki fontos, hogy az írásaiban legyen rím, a mondanivalót keretbe, formába öntse.

Verseskötetének kiadója az Irodalmi Rádió volt, amely 2023 decemberében jelent meg. A „Rímterápia” mindenkinek ajánlható, akinek lelki feltöltődésre van szüksége vagy csak egyszerűen el szeretne gondolkodni az élet dolgain.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS