Finom legény vagyok:
tű fokán átbúvok;
de, ha aztán megharagszom,
tenger vizét megszalasztom.
fát tőből kicsavarok.
Ugyan bizony, mi vagyok?
(Szél)

Nagy szeretettel, találós kérdésekkel, népdalokkal és népmesékkel várták az óvodapedagógusok április 10-én a családokat Kiskőrösön, a Batthyány úti Óvodában.
-Hirdetés-

A mesék birodalmába színes mesekapun léphettek be a vendégek. Mesegyertyát gyújtottunk, mondókáztunk, élőszavas mesemondással, közös énekléssel, zenéléssel, furulyaszóval, citerával varázsoltunk meghitt pillanatokat a mesehallgatóknak. Meséltünk szélről, Napról, esőről, a bennünk élő mesehősökről. Rohanó világunkban megálltunk egy pillanatra. Elcsendesedtünk, és egy izgalmas útra indultunk egy olyan ösvényen, amelyen őseink is sokszor jártak. Mese szólt lélektől – lélekig. A Családi mesedélutánon nagyszülők, szülők, gyermekek együtt hallgatták szeretteikkel a meséket, dalokat. A népmesék olyan egyetemes, ősi tudást közvetítenek a mesehallgatónak, amely igazi útravaló kicsiknek, nagyoknak. Aki nem hiszi, járjon utána…

Köszönjük az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar Egyesület tagjának: Bognár Jánosnak a citeramuzsikát, a közös örömteli éneklést, valamint a furulyaszót az Ének-Zene munkaközösség képviselőjének: Slajkó Anikónak. Hálásak vagyunk az Ügyes kezek munkaközösség vezetőjének: Hegedűsné Kaposvári Editnek és Markó Szilárdnénak a kivitelezésben és szervezésben nyújtott munkájáért, Dicsa Reginának a fotózásért, óvodánk dajkáinak a sok segítségért és Melkvi Liána családjának a szép virágokért.

MesÉLJÜK a mesét szívvel-lélekkel, szeretettel: Szentgyörgyi Ibolya Népmesekincstár foglalkozásvezető és Podobniné Vándor Andrea Anyanyelvi Munkaközösség vezető óvodapedagógusok.

Írta: Szentgyörgyi Ibolya 
Képek: Dicsa Regina

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira