43 fehér-, 15 vörös- és 20 rozébor, valamint 30 pálinka bírálatával zajlott le április 12-én a 32. Városi Borverseny Kecelen. A három bizottság munkájában 7-7 fő vett részt, elnökei Schauer András, Lehőcz József és Dubai Éva voltak.
9 órakor a szervezők a helyszínen, a Fürtös Vendéglőben köszöntötték a megjelenteket: az önkormányzat részéről Forrai Ákos alpolgármester, a hegyközség részéről Kornóczi János elnök, a borrend részéről pedig Lehőcz József nagymester. A verseny adminisztrációs feladatait a polgármesteri hivatal dolgozói, az asztalok körüli asszisztenciát a borrend tagjai végezték.
 
Az eseményen köszöntötték a borrend tagját, Travnik János tűzoltóparancsnokot, aki e napon a születésnapját ünnepelte. A mustrát követően, az ebédet megelőzően főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya nyújtott asztali áldást.
 

Nagydíjban Sauvignon blanc fehérboráért a Csanádi Szőlőbirtok, Kékfrankos-cabernet franc vörösboráért a Béla Borászati Kft., Néró rozéjáért Hugyi László, valamint Irsai Olivér szőlőpálinkájáért Minda Gábor részesült.

Az eredmények Kecel város honlapján olvashatók.
Az eredményhirdetésre a közreműködőket és a díjazottakat április 26-án (péntek) 19 órára a Városi Múzeumba várják, ahol a most közzétett eredmények mellett a szervezők különdíjai is átadásra kerülnek.
 
Eseményről készült képeket Kecel Város közösségi oldalán tekinthetnek meg.
 
 
 
Forrás, kiemelt kép: Kecel Város Facebook oldal
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira