A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a Kiskőrös a Lajosmizsét fogadta. Mindkét csapatnak 30 pontja volt a találkozó előtt, és az elmúlt fordulóban vereséget szenvedtek, így mindkét gárda szeretett volna győzni és elmozdulni a 30 pontról. A találkozón a hazaiak gyengébben futballoztak és ezt a Lajosmizse kihasználta és a három pontot is elvitte.

Már a mérkőzés 8. percében helyzetbe kerültek a vendégek. Halasi futott el a jobb szélen és adott be középre, ahol Peres érkezett és közelről fölé vágta a labdát. Egy percre rá Sallai csinált magának helyzetet a tizenhatos sarkánál, majd lőtt. Lövését Tóth lábbal szögletre mentette. A vendégek fölénye a 20. percben érett góllá. Szabadrúgáshoz jutottak a Lajosmizseiek a hazai kaputól jó huszonöt méterre. A labda mögé a rutinos Valkai Tamás állt és a jobb felsőbe lőtte 0-1. Nagy gól volt.

Kiskőrösi LC
-Hirdetés-

A második félidő első felében a hazaiak igyekeztek támadólag fellépni. Az 52. percben Lajkó futott el a jobb szélen. Középre tett labdáját a középen berobbanó Godslove fejelte mellé. Egy perc múlva újra Lajkó volt az előkészítő, beadását ezúttal a szünetben csereként beálló Szabó Dávid vágta közelről fölé. Az 56. percben Dulai átadása után Petrovics mehetett a kapussal szemben. A vendégek hálóőre jól jött ki és lábbal hárított. Ezek a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 73. percben Peres Csaba ívelt be egy szabadrúgást a bal szélről, ami Halasi Károlyt találta meg. A vendégek támadója két cselt bemutatva hozta magát lövőhelyzetbe, mely után a hazai kapuba helyezte a labdát 0-2. Öt perc múlva Kiss László bepasszolt labdáját Sallai Bence lőtte el laposan a kimozduló Tóth mellett 0-3. A 92. percben Peres jobb oldali szöglete után Halasi Károly fejelte a labdát a hazai hálóba 0-4. A találkozó utolsó percében még volt egy lehetősége szépítésre a Kiskőrösnek, azonban se Godslove, se Salami nem tudott közelről a kapuba találni.

Lajosmizsei VLC

A Kiskőrös ezen a találkozón gyengébb játékot mutatott, amit a Lajosmizse jól kihasznált és jól sáfárkodva a helyzeteikkel nagyarányú győzelmet aratott.

KISKŐRÖSI LC – LAJOSMIZSEI VLC 0-4

Kiskőrösi LC: Tóth – Vén (Torgyik), Dulai, Pecznyik (Szabó D.), Godslove, Szedmák, Lajkó (Amin), Petrovics, Csáki, Hompót, Pekker (Salami) vezetőedző: Márton Zsolt

Lajosmizsei VLC: Tajti – Sallai, Fekete, Halasi, Peres, Zsiros (Orlov L.), Orlov A. (Kiss), Bán (Béres), Juhász (Borsos), Tarnoczki, Valkai vezetőedző: Árva Zsolt

Márton Zsolt vezetőedző – Kiskőrösi LC:

– Nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogyan azt terveztük. Úgy látom, hogy a csapat az eredmények dacára elbillent, és a nagyképűségtől nem lát egy-két játékos. Ez meg is bosszulta magát. Megérdemelten nyerte meg ezt a mérkőzést a Lajosmizse. Jövő hétre megpróbáljuk helyre tenni a csapatot, és visszatérünk arra az útra, amit eddig bejártunk. Múlt héten is voltak már jelei ennek. Jókor jött ez a pofon, ugyanis néhány játékosunk nem azt nyújtja, ami elvárható. Remélem, hogy a következő héten sikerül rendbe tenni a dolgokat, és egy olyan csapat lép majd pályára jövő héten Akasztón, aki mindent megtesz azért, hogy ezeket a csorbákat kiküszöbölje.

Árva Zsolt vezetőedző – Lajosmizsei VLC:

– Nagyon nagy öröm ez a győzelem számunkra, mert az egész tavaszunk eddig nagyon hányatott volt. A rengeteg sérülés hátráltatta a csapatnak az úgymond teljesítményét. Nagyon foghíjasak voltunk, nem együtt voltunk edzve. De nagyon örülök neki, hogy tavasz közepére összeállt a játék és a csapat. Egy szép eredményt tudtunk elérni a jó tavaszi szériát futó Kiskőrös ellen, ez számunkra nagyon nagy öröm. Úgy emlékszem, hogy amióta újfent a megyei egyben van a Lajosmizse, egy döntetlenig jutottunk Kiskőrösön. Bizakodtunk a találkozó előtt. Nyilván az egy pontért jöttünk, de a három ponttal maximálisan elégedettek vagyunk. Nagyon megdicsérem most a csapatomat. Úgy gondolom, átment mindenki fejébe, hogy ez most egy nagyon fontos mérkőzés számunkra. És vízválasztó is, hogy az utolsó felvonásra, hogy fordulunk rá, valamint, hogy elérjük a céljainkat, ami nem több, mint a negyedik és a hatodik hely között végezzünk. Nem lepett meg igazából az eredmény, mivel ha megnézzük a teljesítményünket, akkor minden olyan csapattal partiban voltunk, akik erősebbek most nálunk. Januárban úgy mentünk bele az első edzésbe, hogy az őszi kezdőcsapatból nyolc játékos volt sérült. Hármat is nagyon nehéz elbírni, nemhogy nyolcat. Ifjúságiakhoz is kellett nyúlni az elején, ami nem gond, de egyértelműen nem tudtunk versenyben lenni az élcsapatokkal. Most úgy érzem, hogy a Kiskőrös is hasonló erőt képvisel, mint mi. Bárki bárkit meg tud verni. Az, hogy ezt a mérkőzést sikerült behúznunk, ad egy hitet a csapatnak, hogy amit elkezdtünk azt folytassuk és elérjük a céljainkat.

MEGOSZTÁS