A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak. Az április 14-én lejátszott mérkőzésen a Soltvadkerti TE Soltút gárdája hazai környezetben fogadta az Akasztó FC együttesét. A négy gólt hozó találkozót az akasztóiak nyerték meg.

Soltvadkerti TE Soltút-Akasztó FC 1-3 (1-0)

A Soltvadkerti TE Soltút csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE Soltút: Eifert – Veszeli (Angeli), Plichta, Gráczer, Áman, Gémesi, Supka (Radics), Hegedűs (Bashiri-Shahroodi), Tóth P. (Brindza), Sili, Farkas.

Az Akasztó FC csapata

Akasztó FC: Németh Zs. – Bajusz (Fábián), Doszpod (Szabó Á.), Varga M., Szabó Zs., Boldizsár (Szabó N.), nagy A., Vincze (Torgyik), Tóth Á., Bányai, Madácsi (Szrenkó A.).

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott az első félidőben és kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. A találkozó elején az akasztói Szabó Zsolt szabadrúgását védte bravúrral Eifert János. A 7. percben a soltvadkerti Farkas Béla került helyzetbe, de az akasztói hálóőr Németh Zsolt védeni tudott. A 14. percben a soltvadkertiek jutottak szabadrúgáshoz a kaputól mintegy 25 méterre. A szabadrúgást Gémesi János végezte el, aki lövése után a jobb felső sarokba vágódott a labda, amivel a hazaiak szerezték meg a vezetést (1-0). A második félidőre az akasztóiak jöttek ki jobban, letámadtak és veszélyes akciókat vezettek. Az 53. percben egymás után az ötödik szögletét végezhette el a vendég gárda, amikor a rövid oldalon álló Vincze Dezső a kapuba csúsztatta a labdát fejjel, kiegyenlítve ezzel a mérkőzés állását (1-1). A bekapott gól után a hazaiak csatára Farkas Béla szinte azonnal válaszolhatott volna, de nagy helyzetben menteni tudta lövését Németh Zsolt. A 70. percben egy jobb oldali vendég akció során Boldizsár Csaba futotta le a védőjét és a visszapasszolt labdát tisztán vehette át középen Bányai Máté, aki ziccernél magabiztosan lőtte a játékszert a kapu jobb oldalába, megszerezve ezzel a vezetést az akasztóiaknak (1-2). A 71. percben egyenlíthetett volna a hazai gárda, de tiszta helyzetben a kaputól néhány méterre álló Farkas Béla fejéről lecsúszott a labda egy beadás után, így nem sikerült értékesíteni a helyzetet. A 78. percben eldőlt a találkozó, amikor a középpályán vesztettek labdát a soltvadkertiek, mely után Boldizsár Csaba a kezdőkör környékéről szánta el lövésre magát és a kapujából kint álló Eifert János feje felett a soltvadkerti hálóban kötött ki a labda (1-3). A mérkőzés végén még Boldizsár Csaba közeli lövését kellett védenie bravúrral Eifert Jánosnak, de az eredmény már nem változott.

A hazaiak támadásaiban ezen a napon nem volt átütőerő, a kapu előtt a befejezéseknél pontatlanok voltak és mindhárom góljukat elkerülhető körülmények között kapták. Az akasztóiak a második félidőben nyújtott teljesítményük alapján megérdemelten nyertek a szomszédvári rangadón.

Molnár László – Soltvadkerti TE edzője:

-Azt gondolom, hogy a tabellát vezető helyünk ellenére számunkra az első hat hely megszerzése a realitás. Az eddig elért eredményeink talán várakozáson felüliek és mint minden csapatnak, nekünk is megvannak a problémáink. Sajnos létszámban szépen lassan kezdünk elfogyni és a fiúk edzéslátogatottsága nem megfelelő. Tudtuk jól, hogy az akasztóiaknál a játékban mire számíthatunk és az őszi mérkőzéshez hasonló módon nyertek most is jó kontrajátékkal. Úgy gondolom, hogy a második félidőben az eredmény negatív alakulásával sajnos a motiváltságunk is alább hagyott. Bosszantó volt, hogy az első bekapott gólunknál öt szögletet rúghattak az akasztóiak és ennyi alkalommal nem tudtunk felszabadítani. Szerettük volna többet birtokolni a labdát, támadni, de nem működtek a dolgok, nem tudtuk megvalósítani, amit elképzeltünk. A mostani vereség ellenére azt mondom, hogy nincs óriási baj, hiszen sokkal jobban szerepel a csapat, mint amire számítani lehetett. Ez most egy rossz mérkőzésünk volt, melyből nem kell messzemenő, komoly következtetéseket levonni. A fiúknak elmondtam az öltözőben azt a döntésemet, amit már több hete a vezetőkkel megbeszéltem, hogy nyártól biztosan nem én leszek az edző a csapatnál. Most készülünk a hétközi kunbajai kupamérkőzésre, ahol szeretnénk jó eredményt elérni, majd nehéz bajnoki mérkőzésre számítok a kecskeméti SC Hírös-Ép Egyesület elleni idegenbeli találkozó alkalmával.

Szrenkó István – Akasztó FC edzője:

-A mérkőzés előtt egy kisebb gödörben voltunk, mert Jánoshalmán beleszaladtunk egy ötgólos vereségbe és legutóbb hazai pályán kikaptunk a Kiskunfélegyháziaktól. Próbáltuk rendezni a sorainkat és a fiúk átérezték a mai rangadó súlyát, hogy a tabellát vezető soltvadkertiek ellen kell jó teljesítményt nyújtani. Úgy érzem, hogy a fiúk fejben nagyon felkészültek a mérkőzésre és a lelkesedésre, küzdeni akarásra sem lehetett panasz. Az első félidőben ugyan egy szabadrúgásból vezetett a hazai együttes, de nem érzetem bennük azt a fölényt, amit a korábbi találkozóikon már láttam tőlük. A második félidőre játékrendszert váltottunk, letámadtunk és a labdaszerzéseink után gyors kontratámadásokat vezettünk. Úgy gondolom, hogy különösen a második félidőben többet tettünk az ellenfelünknél a mérkőzés megnyeréséért.

MEGOSZTÁS