2024. március 21-23 között került megrendezésre a KEVI 12. osztályos tanulóinak szervezett háromnapos lelkigyakorlat a vajtai Zichy kastélyban.

Az első napon a Hivatás témáját Zubor Rozália – író, újságíró, podcaster, #Igenanya – vezette fel, aki arról mesélt, hogy először a zenei pályán indult el, végül a média és az újságírás világában tudott kiteljesedni és önmagára találni. Beszámolt arról, hogy édesanyaként hogyan tudja összeegyeztetni a karriert a családi élettel, magánélettel, és külön kiemelte, milyen fontos, hogy időt szánjuk magunkra és a feltöltődésre is.

Zubor Rozália – író, újságíró, podcaster, #Igenanya
-Hirdetés-

A Házasság témáját Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka lelkészházaspár mutatta be. Az interaktív előadásukat Gary Chapman: 12 dolog, amit jó lett volna tudni az esküvőm előtt című könyvére alapozták. A diákok megoszthatták egymással véleményüket, és felmerült az a fontos kérdés is, hogy vajon a hit milyen szerepet játszik egy párkapcsolatban.

Pongrácz Máté és Pongráczné Győri Boglárka lelkészházaspár

A harmadik előadást a Hit témájában Hollósi Hanna és Eckert Klára tartotta, akik cserkészek és a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció lelkes szervezői és résztvevői. Hitélményeiket és tapasztalataikat osztották meg a jelenlévőkkel, és rámutattak, hogy a hit mozgatórugóként működik az életükben, és aktivizálja őket, ezért tartják fontosnak az önkéntes munkát és a segítségnyújtás.

Eckert Klára
Az előadásokat kiscsoportos beszélgetések követték, így a tanulók a hitoktatók segítségével dolgozhatták fel az adott nap témáját. A napokat esti áhítatokkal zártuk, ahol a Magyar Pünkösdi Egyház Keceli Gyülekezetének ifjúsági zenekara szolgált Fehér Máté vezetésével.

A lelkigyakorlatot fakultatív programok is színesítették. Péntek délután röplabda bajnokságot rendeztek a fiatalok, míg mások kastélytúrán vettek részt. Esténként különféle programok közül lehetett választani: Németh Mihály osztályfőnökkel táncház, Döme Géza tanár úrral éjszakai túra, társasjáték est, dicsőítés.

A lelkigyakorlatot fakultatív programok is színesítették
A záró áhítaton a tanulók megfogalmazták hálájukat és kéréseiket, és útravalóul Isten igéjét kapták kézbe egy kagyló formájában, ami a zarándokok jelképe.
Záró áhítat

Hálás köszönetemet szeretném kifejezni a szervezésért magam és a tanulók nevében a hitoktatóknak – Bányai Tamás, Fehér Máté, Fülöpné Horváth Mónika, Pénzes Péter, Sáfár Andrea, Tóth Katalin -, valamint az osztályfőnököknek – Agócs Ákosné Németh Zita, Horváth János, László-Kudron Ildikó, Németh Mihály.

További képek IDE kattintva láthatók.

Írta: Arató Eszter iskolalelkész
Képek: Fülöp Marcell 12.A

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira