A KEVI Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum művészetek munkaközössége által szervezett díjátadó ünnepség keretében nyílt kiállítás a képzőművészeti verseny legjobb munkáiból 2024. április 12-én délután, a kiskőrösi Petőfi Emlékmúzeum emeleti galériáján.

Az összművészeti verseny 16 éve kerül megrendezésre, melynek népszerűsége töretlen a tehetséges fiatalok körében. Az idei téma a falusi élet” volt, mely nemcsak a rajzokban, hanem a versekben, énekekben is visszaköszönt.

-Hirdetés-

A díjátadón Fodor Tamás középiskolai tanár elmondta, hogy a versenyek –népdaléneklési, szavaló-, és képzőművészeti verseny- várakozáson felüli eredményt hoztak a versenyzők száma, minőségi munkája, és énektudásuk tekintetében egyaránt.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum igazgatónője beszédében kiemelte, a verseny legfőbb célja, hogy egészen óvodás kortól lehetőséget kapjanak a gyermekek fantáziájuk és tehetségük kibontakoztatására, ami a mai digitális világban egyre nagyobb értéket képvisel. Továbbá a siker élményének megtapasztalása egészen kis kortól meghatározó személyiségünk fejlődésében. A digitális világban, amikor egyre előrehaladottabb állapotban van a mesterséges intelligencia, mindinkább felértékelődik az érzelmi intelligencia, a személyiség és a fantázia, a humán attitűdök. Mindezeket fejlesztik a művészeti ágak gyakorlása.

Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum igazgatónője köszöntötte a megjelenteket

A képzőművészeti versenyre beérkezett 200 db pályaművet Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész, művésztanár, és Cserményi Boglárka rajztanár zsűrizte, melyek közül a legjobbak kerültek a kiállításba. A pályamunkák Akasztóról, Soltvadkertről, Kiskőrösről, Dunaegyházáról, Kecelről és Császártöltésről érkeztek. A szakértő zsűri a technika használatát és a kreativitást, az alkotásba fektetett időt és energiát vette figyelembe az értékelés során.

Babucsikné Zeikfalvy Anna adta át a képzőművészeti verseny díjait

A képzőművészeti verseny dobogós helyezettjei és különdíjasai:

Óvodás kategória helyezettjei:

I. Süveg Zoé, KEVI Harangvirág Óvodája (Felkészítő: Menyhárt Laura)
II. Kriskő Villő, KEVI Harangvirág Óvodája (Felkészítő: Menyhárt Laura)
III. Kovács Amina, KEVI Harangvirág Óvodája (Felkészítő: Csővári-Lakatos Réka)

Alsó tagozat kategória helyezettjei:

I. Torgyik Hanna 3.o., Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI (Felkészítő tanár: Szentgyörgyi Erika)
II. Juhász Mária Csenge 4.o., Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI (Felkészítő tanár: Szentgyörgyi Erika)
III. Csanádi Zsóka 1.o., Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI (Felkészítő tanár: Szentgyörgyi Erika)

Különdíj: Varga Villő 1.o., Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI (Felkészítő tanár: Szentgyörgyi Erika)

Felső tagozat kategória helyezettjei:

I. Szabó Adrienn 6.o., soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI (Felkészítő tanár: Furákné Tóth Ildikó)
II. Babucsik Borbála 5.o., KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája (Felkészítő tanár: Benyikné Takács Adina)
III. Csengődi Benedek 6.o., Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI (Felkészítő tanár: Szentgyörgyi Erika)

Középiskola kategória helyezettje:

I. László Tímea Boglárka 10.0., KEVI Petőfi Sándor Gimnázium és Technikum (Felkészítő tanár: Furák Attila)

A szavalóverseny díjait Szentgyörgyiné Szlovák Máriától vehették át a helyezettek

A szavalóversenyre április 12-én, pénteken délelőtt került sor a kiskőrösi Petőfi Emlékmúzeum emeleti galériáján, melyre nem csak kiskőrösiek, hanem a térség több településéről is érkeztek diákok, hogy társaik és a zsűri előtt elmondják a kötelező és egy szabadon választott költeményt. A versmondó versenyt Szabadszállási Jánosné a KEVI egykori pedagógusa, dr. Filus Erika a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatónője, és Turán Istvánné a Kiskőrösi Városi Könyvtár egykori igazgatónője zsűrizte.

A szavalóverseny dobogós helyezettjei:

5-6. osztály:

I. Pszota Luca, KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája (Felkészítő tanár: Romfáné Flaisz Anita)
II. Patócs Jázmin, KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája (Felkészítő tanár: Romfáné Flaisz Anita)
III. Kiss-Berdó Viola, KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája (Felkészítő tanár: Romfáné Flaisz Anita)

7-8. osztály:

I. Farsang Georgina, KEVI Petőfi Sándor Gimnázium és Technikum (Felkészítő tanár: Honti Erika)
II. Vida Dorka Anna, soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI (Felkészítő tanár: Gurzó Lászlóné)
III. Kiss-Berdó Marcell, KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája (Felkészítő tanár: Pohankovics Ágnes)

Különdíj: Gatter Kitti, császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola (Felkészítő tanár: Dóráné Heibl Anikó)

A népdaléneklés helyezettjei is előadták a versenyen elhangzott produkciójukat

A népdaléneklési kategóriát Magyarné Szenáki Tünde zongora, szolfézs és népzene szakos tanár, Markóné Csányi Gabriella a Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI intézményvezetője, és Németh Mihály a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum tanára  zsűrizte.

A népdaléneklési és a versmondó verseny helyezettjei is ezen az alkalmon vehették át a díjazással járó ajándékukat, akik közül többen is előadták a nyertes produkciójukat.

Gratulálunk a versenyeken részt vett óvodásoknak, diákoknak!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (134 db kép)
MEGOSZTÁS