,,Kedves Izsákiak és Jószívű Emberek!
Szeretném felhívni mindenki figyelmét egy megrendítő eseményre, amely tegnap délután történt Izsákon, a Fenyő utca 15. szám alatt. A műhelyben egy motor meggyulladt, amiről a tűz nagyon gyorsan átterjedt a családi ház napelemekkel felszerelt tetőszerkezetére, ami teljesen leégett.
 
Kapcsolódó cikk
Kigyulladt egy garázs Izsákon
Kigyulladt egy garázs Izsákon
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy garázs Izsákon, a Fenyő utcában április 17-én. A lángok átterjedtek a napelemmel felszerelt családi ház...
 
A 31 éves családapa, Rádóczi Márk remegő hangon mesélte el, hogy a 7 hónapos várandós felesége, és 3 kisgyermeke is otthon tartózkodott, szerencsére gyorsan sikerült kimenteni őket. A 6, 4 és 2 éves gyermekek jól vannak, az állapotos édesanyát a mentősök is megvizsgálták. Amíg az otthonukat biztonságossá nem teszik, addig a családnak ki kellett költöznie. Az apa főnöke felajánlott egy házat nekik pár napra Kadafalván, de a gyerekek ide járnak óvodába, iskolába, így itt rokonokkal is próbálják megoldani a lakhatást, úgy, hogy a lehető legkevésbé szenvedjék meg ezt a kicsik.
 
A károsult Rádóczi család
Az ismerősök és ismeretlenek példaértékű összefogásának köszönhetően már éjszaka megkezdődtek a bontási munkálatok.
A helyszínre érkezésemkor Fertig József Kajla, elmondta, hogy körülbelül 25-30 ember munkálkodik a gőzölgő tetőn a sötétben.
 
„Az első feladat a veszély elhárítása az égett részektől, az égett törött lepotyogó cserepektől kell megtisztítani a tetőt, meg azoktól, amik veszélyesen lógnak, és ha az ácsok úgy döntenek, hogy már nincs omlás, utána lenejlonozzák, hiszen a hétvége félő rossz időjárása miatt a beázástól védeni kell a lakóteret. Ha a bontás befejeződik, el kell szállítani az égett építési anyagokat és a szomszédok felőli részeket kitakarítani.”
 
Az ismerősök és ismeretlenek példaértékű összefogásának köszönhetően már éjszaka megkezdődtek a bontási munkálatok
Erején felül teljesít mindenki, hiszen a várandós feleség és a 3 kisgyermek végett mindent megtesznek, hogy minél hamarabb biztonságban lehessenek.
Sajnos a családnak nem volt biztosítása, így az összefogás és az emberfeletti erőfeszítések ellenére, az anyagi kár egyelőre kilátástalan helyzetbe hozta a kisgyermekes családot.
Ezért fordulok hozzátok, hogy segítsünk nekik! Minden kis hozzájárulás óriási segítséget jelent, és egy lépéssel közelebb viszi őket, hogy újra biztonságban érezhessék magukat otthonukban.
 
Ha tehetitek, kérlek támogassátok őket, bármekkora összeggel. Az adományokat a következő bankszámlaszámra lehet utalni:
Rádóczi Márk
Számlaszám: 52500130-10007565
Közlemény: adomány
 
Márk és családja mélyen hálás minden segítségért. Az ő engedélyükkel osztom meg a bankszámlaszámukat, fotójukat, valamint közösségi média elérhetőségüket, hogy mindenki meggyőződhessen a felhívás valódiságáról.
Köszönjük, hogy szívünkre hallgatva segítünk és kérlek osszátok meg ha tudjátok!
Sok erőt kívánunk a családnak a feldolgozáshoz.
 
 
FOGJUNK ÖSSZE!”
 
 
 
Írta, képek: Makai Marianna-Izsáki Hírek
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira