Kiskőrös Város Mazsorett Együttese nagy szorgalommal készült az április 13-án megtartott 25. Debreceni Országos Mazsorett Fesztiválra.

A lányok hetek óta, heti 3-4 alkalommal készültek a versenyre, ami a tavasz első nagy megmérettetése volt. A csoportok Gubacsi Zsófia új koreográfiáival, és Gmoser György irányításával gyakoroltak a Bem iskola aulájában tornatermében, a művelődési házban és a főtéren is. Nagyon jó volt a téren készülni, ahol nagyszámú közönség figyelte az edzéseket.

-Hirdetés-

1. korcsoportban a “Sarkifény” 8-10 éves lányok
2. korcsoportban az “Orchidea” 10-12 éves lányok
3. korcsoportban a “Gyöngyszem” 14-17 éves lányok versenyeztek.

Reggel 5:45-kor nagy busszal, és 10 autóval, lelkes szülői gárdával indult a népes csapat Debrecenbe. A fesztivál forgatókönyve szerint 11:15-12:00 óráig volt a sportcsarnokban próbalehetősége a lányoknak. Az anyukák gyönyörű, egységes frizurákat és sminkeket készítettek a lányoknak. A 17 versenyző csoport 14-19 óráig szórakoztatta a telt házas közönséget.

Büszkén mondhatjuk, hogy lányaink fantasztikusan szerepeltek. A 2. és 3. korcsoportban csak Debrecen került elénk. Első korcsoportban a “Sarkifény” magasan nyerte a versenyt. Kiemelt arany oklevelet, sőt még a közönségdíj mosoly tortát is megnyerték. Juhász Molly lett a legjobb tambur. Az  “Orchidea” és a “Gyöngyszem” arany okleveleket érdemelt ki Show és Pom-pom kategóriában is. Legjobb tambur itt is kiskőrösi lett: Balázs Lia és Szkenderovits Eszter.

A lányok nagy szorgalommal készülnek a következő fellépésekre: Tánc világnapja, majális,  városi napok. Májusban még Kiskunfélegyházán, júniusban Budapesten versenyeznek – tájékoztatta hírportálunkat Gmoser György.

Szöveg, fotók: Gmoser György 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (66 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira