Szomszédvári rangadót rendeztek a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában. Ezúttal Akasztó a Kiskőröst fogadta.

Ellentétes előjelekkel várták a találkozót az együttesek. A Kiskőrös az elmúlt fordulóban nagyarányú vereséget szenvedett Lajosmizsétől, míg Akasztó egy bravúrgyőzelmet ért el Soltvadkerten. A találkozó végül csak úgy, mint ősszel 1-1-es döntetlennel végződött. A találkozó kezdőrúgását Udvardi Márk az Akasztói Focisuli Se tehetséges labdarúgója végezte el.

-Hirdetés-

Az első játékrész első felében Akasztó próbálkozott többet. Előbb a 18. percben Vincze Dezső közeli lövése kerülte el a kaput, majd a 25. percben Doszpod passza után Bányai bal alsóba tartó lövését tolta ki szögletre Tóth. Ezek után Kiskőrösnek voltak veszélyesebb lehetőségei. A 35. percben Dulai Máté maradt le egy beadott labdára középen. A 42. percben Lajkó elfutása után laposan adott be középre, ahol Godslove egy cselt követően Dulaihoz továbbította a labdát, azonban a kiskőrösi játékos közelről fölé lőtt. Egy perc múlva újra Dulai került ziccerbe, aki lefutotta védőjét, majd a kijövő Németh mellett el is lőtte a labdát, azonban a játékszer végül a kapu mellett kötött ki.

Kiskőrösi LC

A második félidő első tíz percében két hazai lehetőség maradt ki. Szabó Zsolt iramodott meg a jobb szélen, majd lapos beadása után Varga lövését kellett hárítania Tóthnak. Az 52. percben Bajusz passza után Boldizsár került nagy helyzetbe, azonban lövésébe beleértek a kiskőrösi védők. Így a labda végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 66. percben Csáki beadását követően Szedmák közeli lövését kellett hárítani a hazai kapusnak, Némethnek. A 77. percben megszerezte a vezetést a Kiskőrös. A baloldalról Hompót ívelte be a labdát. Németh kijött a kapujából és le akarta húzni azt, azonban a nem sokkal előbb beállt Salami Eugene el tudta fejelni a labdát Németh kezei elől a bal alsóba 0-1. A 80. percben Nagy Attila csúsztatása után Boldizsár Csaba háttal a kapunak egy ollózós mozdulattal próbált a hálóba találni, azonban lövése pár centivel fölé ment. Három perc múlva Nagy Attila ívelt be egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, melyet Boldizsár csúsztatott mellé. A 91. percben egyenlített ki az Akasztó. Varga Milán futott el a baloldalon. Beadását követően Nagy Attila lőtt kapásból tíz méterről a vendég hálóba 1-1.

Akasztó FC

Sportszerű találkozót játszott egymással a két csapat. A játékvezetőnek egy sárga lapot sem kellett kiosztania. Összességében mindkét együttesnek voltak helyzetei, így igazságosnak mondható a döntetlen.

AKASZTÓ FC – KISKŐRÖSI LC 1-1

Akasztó FC: Németh – Bajusz, Doszpod (Szabó N.), Varga, Szabó Zs., Boldizsár, Nagy A., Vincze (Szabó Á.), Tóth Á. (Szrenkó), Bányai, Madácsi
Vezetőedző: Szrenkó István

Kiskőrösi LC: Tóth – Szedmák, Dulai (Salami), Petrovics (Torgyik), Hompót, Csáki, Barkóczi, Vén, Budai (Pekker), Lajkó, Godslove (Szabó D.)
Vezetőedző: Márton Zsolt

Szrenkó István vezetőedző – Akasztó FC:

– Rangadót játszottunk sok ziccer nélkül. Úgy gondolom, nem a helyzetekről szólt ez a mérkőzés. A mezőnyben folyt a harc, sok hibával játszott mind a két csapat. Lehet, hogy a rangadó tette ezt rá a játékosokra. Mindkét félidő kiegyenlített volt. Az egyik periódusban a Kiskőrös volt a jobb, a másikban meg mi. Nagyon örülök, hogy a játékosaim vissza tudtak jönni 0-1-es állásról. Meg tudtuk rúgni a gólunkat, visszajöttünk 1-1-re. Nagyon fontos volt ez nekünk, hiszen három rangadónk van a Soltvadkert, a Harta és a Kiskőrös ellen, és a hat meccs alatt egy találkozón sem szenvedtünk vereséget. Ez egy nagy szó. Nagyon rég volt már ilyen Akasztón. Gratulálok a csapatomnak, hogy hátrányból vissza tudtunk jönni és megszereztük a végén az egyenlítő gólt. Büszke vagyok rájuk. A döntetlent igazságosnak mondanám a helyzetek és minden alapján. Egyik csapat sem volt kiemelkedően jó. További sok sikert kívánok a Kiskőrösnek!

Márton Zsolt vezetőedző – Kiskőrösi LC:

– Egy igazi rangadót játszottunk Akasztón. Aki kijött a mérkőzésre az jól szórakozott. Sajnálom, hogy döntetlen lett, mert több volt nekünk ebben a mérkőzésben. Az első és a második félidőben is voltak nagyobb helyzeteink. Itt a hosszabbításban elaludtunk és kaptunk egy gólt, de a mai nappal nem lehetek elégedetlen. Az eredmény az nem igazán kedvező számunkra. A mutatott játék, a hozzáállás az nagyon tetszett. Remélem, hogy ezt az utat fogjuk tovább járni. A döntetlent nem igazán tartom igazságosnak, nekünk sokkal több lehetőségünk volt mint az Akasztónak, főleg az első félidőben. A beadások és lövések után, illetve a második félidőben is volt egy nagy ziccerünk. Sajnos nem tudtuk ezeket berúgni. Remélem, hogy jövő héten ezeket jobban kihasználjuk majd.

MEGOSZTÁS