A vármegyei I. osztályú női kézilabda bajnokság alapszakasza után elkezdődtek a rájátszás küzdelmei is. A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata az alsóházi küzdelmekben szerepel, ahol a lányok a soltvadkertiekkel, a kiskunhalasiakkal és a soltiakkal mérkőznek meg oda-visszavágós rendszerben.

A kiskőrösi együttes április 21-én hazai környezetben fogadta a TRD Solt gárdáját, akik ellen 37-29-re (20-14) nyertek: Rostás – Barkóczi 7, Schiszler 2, Lucza 6, Zsubori 3, Németh I. 12, Csóka 6. Csere: Mészáros (k), Baticz, Markó-Czérna 1, Kiss K.

-Hirdetés-

A találkozó elejét a soltiak kezdték jobban és 1-2 góllal vezettek.

A kiskőrösi lányok 5-4-nél vették át a vezetést, ami után 6-6-nál és 9-9-nél még egyenlíteni tudtak a soltiak, de az előny végig a hazaiaknál volt. A kiskőrösi csapat az első félidő végére lendületes játékkal és lerohanásból szerzett találatokkal 6 gólos előnnyel zárta a játékrészt. A második félidőben jól kezdtek a soltiak egy emberelőnyös helyzetet kihasználva és visszajöttek 23-20-ra, de ezt követően növelte előnyét a hazai gárda és nem forgott veszélyben a győzelmük. A találkozó végére szétesett a soltiak védekezése és a kiskőrösiek szép gólokat szerezve nyertek 8 góllal megérdemelten.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Nem voltunk könnyű helyzetben, mert az előző mérkőzésen ujjtörést szenvedett László Luca és most nem tudott a csapat rendelkezésére állni Csepregi Judit, valamint Markó Dóra sem. A hiányzókat az ifjúsági csapatból behozott játékosokkal pótoltuk, így a keretünk többségét most a fiatalok alkották. Úgy gondolom, hogy a végére magabiztos győzelmet arattunk, de egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Fizikálisan erős, rutinos játékosokból állt az ellenfelünk, akikkel szemben a gyors, sok futással járó taktikánk tudott eredményes lenni. A mérkőzés során voltak technikai hibáink, helyzeteket hagytunk ki és ezért tudott az ilyen szakaszokban szorosabb lenni a mérkőzés. Az időkérések alkalmával és a szünetben is elmondtam a lányoknak, hogy miben javuljunk, amit megfogadtak és sok szép támadás végén szereztünk gólokat. Gratuláltam a lányoknak a mérkőzés után az öltözőben, mert egy igen fiatal csapattal tudtuk hozni a kötelező győzelmet.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS