Kiskőrös Város Hegyközsége, a Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend, valamint Kiskőrös Város Önkormányzata szervezésében idén 26. alkalommal tartották meg a Városi Borversenyre benevezett borok mustráját április 18-án a Vinum Hotelben. 
 
A megnyitón Domonyi László polgármester elmondta, hogy még mindig fontos szerepe van a szőlészetnek és borászatnak városunk életében. 
 

-Hirdetés-

A helyi borokat kóstoló csúcsbizottság elnöke idén Járvás Mónika, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárhelyettese volt. A szakemberek három bizottságban bírálták a benevezett borokat. A versenyre 87 bort nevezetek a termelők és borászatok: 50 fehér, 15 vörös, 3 siller, és 17 rozé bort, valamint 2 pezsgőt.

9 termelő, 6 vincellér tanuló, 8 borászat és 1 szakiskola borait értékelték a bírák három bizottságban és egy csúcsbizottságban. Végül 6 nagyaranyérmet, 35 aranyérmet, 36 ezüstérmet, és 10 bronzérmet ítélt oda a zsűri. 

A legjobb borok közül választották ki az ítészek, hogy mely borok fogják képviselni Kiskőröst ebben az esztendőben. 
Az eseményen a KEVI Petőfi Sándor Gimnáziumának és Technikumának vincellér tanulói működtek közre segítőként, Filus János tanár úr vezetésével. 

Ünnepélyes díjkiosztó és eredményhirdetés a Városalapítók Napján, május 12-én vasárnap lesz a főtéri nagyszínpadon. 

Kiemelt kép, facebook bejegyzés: Domonyi László facebook oldala 
Szöveg, videó: Kiskőrös TV  

MEGOSZTÁS
Írta: vira