Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskun vármegyéből

2024. 04. 23., kedd – 09:09
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság
 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3169-en lépték át; nekik legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján a múlt héten végrehajtott közlekedésrendészeti akció ideje alatt volt olyan autós, aki lakott területen belül 50 km/h helyett 111 km/h-val közlekedett. Egy másik sofőr 90 km/h helyett 157 km/h-val vezette autóját főúton. Tették ezt annak ellenére, hogy a rendőrök előzetesen, minden lehetséges fórumon hirdették a fokozott ellenőrzést, sőt, a sebességmérő pontok egy részét állampolgári javaslatok alapján jelölték ki. Az Európai Unió országaira kiterjedő akció hazai eredményeiről az alábbi linkeken olvashatnak bővebben:

-Hirdetés-

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/az-egyhetes-roadpol-akcio-eredmenye

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/speedmarathon-eredmenyek-2024

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 30 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 9 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; olyan sofőr azonban nem volt a héten, aki ittasan okozott volna balesetet.

Forrás, fotó: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira