A Kiskőrösi NKSZSE utánpótlás csapatai közül az U17-es gárda kiváló teljesítményt nyújtott az országos korosztályos bajnokság LU17 III. osztályának G csoportjában. Az együttes már hetekkel a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét, így az utolsó mérkőzésükön már bajnokként léptek pályára.

-Hirdetés-

A kiskőrösi együttes szezonzáró találkozóját április 24-én hazai környezetben játszotta, amikor a Bácsalmási PVSE gárdája ellen nyertek 44-34-re (22-13): Madácsi – Szikszai 3, Soproni 6, Csatlós K. 2, Csenki 9, Kálmán 1, Faragó G. 7. Csere: Csatlós A. (k), Torgyik L. (k), faragó D. 4, Peckmann, Ilia 4, Csóka 1, Döme, Németh I. 7.
A hazai lányok nem kezdték jól a mérkőzést és a találkozó elején a vendégek vezettek 1-2 góllal.

Fokozatosan lendült bele a játékba a hazai csapat, aminek köszönhetően a 13. percben átvették a vezetést 9-8-ra. Ezt követően lendületesen, gyorsan kézilabdáztak a hazai lányok és megmutatták a játékukkal, hogy nem érdemtelenül veretlenek a bajnokságban. Az első játékrészben szerzett 9 gólos előny tudatában már az is belefért a második játékrészben, hogy támadásban voltak hibák, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben. A csapat minden játékosa pályára lépett és a 10 gólos hazai győzelem is megérdemeltnek mondható. A kiskőrösi lányok így a 9 csapatos bajnokságot 16 győzelemmel, minden mérkőzésüket megnyerve, százszázalékos teljesítménnyel zárták, így bajnoki címet ünnepelhettek.

Fenyvesi Éva – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-A mai mérkőzésre már úgy készülhettünk, hogy bajnokok vagyunk, így a célunk az volt, hogy tovább folytassuk jó szereplésünket és az első helyet veretlenül, százszázalékos teljesítményt nyújtva ünnepelhessük meg. Nagyon örültünk, hogy sokan eljöttek a mérkőzésünkre szurkolni, ezért a lányoktól azt kértem, hogy élvezzék a játékot, bátran, felszabadultan kézilabdázzunk. Taktikánk a megszokott volt, törekedtünk a gyors játékra és szerettünk volna több gólt is szerezni lerohanásból. A találkozó elején ameddig a védekezésünk nem állt össze, szorosabb volt az állás, de amint ez feljavult már jelentős előnnyel zártuk az első játékrészt. A második félidőben mindenki játéklehetőséget kapott a keretünkből. Gyors akcióinkba voltak hibák, de a nagy előnyünket megtartva nem forgott veszélyben a győzelmünk. Nagyon jó volt a hangulat a mérkőzés után az öltözőben.  Kölyökpezsgőt bontottunk és megünnepeltük kicsit a sikert.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS