Április utolsó péntekén zárult a KEVI Harangvirág Óvodájának három hetes „Tavaszi zsongás” nevű projektje kiállítással és közös áhítattal. 

Az elmúlt három hétben az évszaknak megfelelően tavaszi virágokkal, növényekkel, élőlényekkel és a Föld napjával foglalkozott az intézmény mind az 5 csoportja. Csővári Gáborné Hajni óvó néni és Udvarhelyi Polareczki Hajni óvó néni volt a felelőse a projektnek. Ők írtak egy nagy programtervet, amiből minden óvónő a saját csoportjának korosztályához és jellegéhez illő feladatokat választott, amit belecsempésztek a mindennapi tevékenységükbe.

Ötletesebbnél ötletesebb alkotások születtek a gyermekek kezei által
-Hirdetés-

 

„Ez egy igazán hálás téma, számos területet lefed, az ötletek tárháza végtelen. Ilyenkor a meséket, verseket, torna és kézműves foglalkozásokat, keresztyénfoglalkozásokat mind az adott téma köré szervezzük a mindennapjaink során. Az elmúlt három hétben az egész óvoda ugyanabban a kérdéskörben munkálkodott és szorgoskodott. Új tudással lettek gazdagabbak, virágot ültettek, ellátogattak a helyi piacra, és az egészséges életmódot előtérbe helyezve gyümölcssalátát készítettek az óvodások” – mondta Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezető.

A hetekig tartó tavaszi projekt zárásaként péntek délelőtt kiállítást rendeztek az elkészült alkotásokból a tornaszobában, ahol közös áhítatra került sor, melyet Arató Eszter tartott férje, Arató Lóránd igazgatólelkész közreműködésével.
Közös áhítattal zárták a háromhetes projektjüket a Harangvirág óvodások

A keresztyén foglalkozás imádsággal és közös énekléssel kezdődött, majd Arató Lóránd, vagy ahogy a gyerekek szólítják: Lóri bácsi a Bibliában található Zsoltárok könyvéből olvasott fel egy részletet az óvodásoknak.

Arató Lóránd és Arató Eszter

A növényeket előtérbe helyezve kitalálós játékot játszottak, melyben a tapintásukra és szaglásukra hagyatkozhattak az apróságok. A bibliai történetekben is fellehető vöröshagymát, foghagymát, lencsét és almát hamar kitalálták, ahogyan a fahéj jellegzetes illatát is gyorsan felismerték, de a kapor, kömény, menta illata és a bab, aszalt datolya felismerése, beazonosítása már töprengésre késztette a lurkókat. A foglalkozás tanulságaként Arató Eszter felhívta a gyerekek figyelmét, hogy minden növényben és virágban közös pont, hogy szükségük van földre, vízre, napfényre és törődésre (akár emberi kéz által) ahhoz, hogy teremjenek, kihajtsanak.

Egy-egy kitalálni való feladta a leckét az óvodásoknak
Végül a gyerekek által kedvelt „Én nem vagyok gyalogos katona” című keresztyén ifjúsági dal közös eléneklésével és záró imádsággal ért véget az áhítat.

Egymás alkotásait megtekintve tértek vissza csoportszobáikba és az udvarra a kiskőrösi óvodások, akik hétfőtől a május 5-én esedékes anyák napjára készülnek.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (92 db kép)
MEGOSZTÁS