A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola ebben a tanévben hetedik alkalommal rendezte meg matematika versenyét, a Kiskőrös Járásban lévő általános iskolák alsó tagozatos tanulói részére, a 2-4. évfolyamon.

A versenyt Lasztovicza László intézményvezető nyitotta meg, aki elmondta, hogy fontosnak tartja a tananyag elsajátításán túl a logikus gondolkodásra nevelést, a megszerzett tudás alkalmazását az új típusú, érdekes feladatok által. A napi feladatok mellett a gyerekek szeretik megmérettetni magukat, ha a verseny életkoruknak megfelelő, gondolkodtató, de közben játékos feladatokat is tartalmaz. Ez a matematika verseny ilyen, ezért szívesen jönnek versenyezni a tanulók.

-Hirdetés-

Idén 26 tanuló oldotta meg az elkészített versenylapokat; majd amíg a javítás zajlott, tea és pogácsa mellett különböző társasjátékokkal foglalhatták el magukat a gyerekek és a felkészítő pedagógusok.

A verseny célja idén is a tehetséggondozás, a matematikai logika és az önálló feladatmegoldó képesség fejlesztése volt. A versenylapok feladatai között megtalálhatóak voltak feleletválasztós és kidolgozandó példák is, melyeket egyéni versenyben, önállóan oldottak meg a tanulók. A rendelkezésre álló idő mind a 3 évfolyamon 60 perc volt, ezt többnyire ki is használták a versenyzők.

A feladatok megoldására rendelkezésre álló idő mind a 3 évfolyamon 60 perc volt

A verseny szervezője Kvacskáné Kiss Mária, a feladatlapok elkészítését segítette Tengölics Margit és Magyarné Gelencsér Edit. A javításban közreműködött Péli Andrea, Szigetiné Szabó Ilona és Bicskei István. A képeket Katzenbach Zoltán készítette. A segítő kollégáknak ezúton is köszönjük a munkáját.

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola 2024. 05. 07-én délután 14 órai kezdettel rendezi meg a Kiskőrösi Tankerületi Központ Tanulmányi Versenyét a 2-4. évfolyamos tanulók számára matematikából, ahová a járási verseny első három helyezettjét várják.

A továbbjutó tanulók:

  1. évfolyam
  1.  
Gucsi Amira Felkészítő: Kvacskáné Kiss Mária Kiskőrösi Bem József Általános Iskola
2. Kelemen Dávid Felkészítő: Kvacskáné Kiss Mária Kiskőrösi Bem József Általános Iskola
3. Zsikla Dániel György Felkészítő: Jaksa Dominika Bócsai Boróka Általános Iskola

 

  1. évfolyam

  1.  
Kovács Panna Felkészítő: Bessenyi Ágota Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola
2. Durst Lily Felkészítő: Bárányné Panta Beatrix Kiskőrösi Bem József Általános Iskola
3. Sipiczki Zsombor Felkészítő: Szendi Erika Bócsai Boróka Általános Iskola.

 

  1. évfolyam

  1.  
Szabó Patrik Felkészítő: Kecskés Lilla Kiskőrösi Bem József Általános Iskola
2. Litauszki Vince Felkészítő: Kvacskáné Kiss Mária Kiskőrösi Bem József Általános Iskola
3. Gubacsi Gréta Felkészítő: Gubacsiné Ámon Márta Kiskőrösi Bem J. Ált. Isk. Herpai Vilmos Általános Iskolája (Fülöpszállás)

 

Írta: Kvacskáné Kiss Mária
Képek: Katzenbach Zoltán

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira