A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában Soltvadkert a Jánoshalmát fogadta. A hazaiak egy esetleges győzelemmel 9 pontra le tudták volna szakítani a vendégeket, míg Jánoshalma egy sikerrel három pontra megközelítette volna a forduló előtt még listavezető Soltvadkertet. A találkozó kevés helyzetet és egy gólt hozott, melyet a vendégek szereztek.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott. Gáspár bal oldali szöglete után Jesic fejelte kapura a labdát, mely a hazai kapu bal oldalába tartott, ott azonban a vendégek lemaradtak a játékszerről és az végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 31. percben Farkas Béla átadása után Sili Luka került nagy helyzetbe, azonban a kijövő Lengyel Péter bal kézzel hárítani tudott. A 35. percben szerezte meg a vezetést a vendég együttes. Gáspár Adrián a tizenhatos sarkáról eresztett meg egy lövést, mely után a labda a hazai háló jobb felső sarkában kötött ki 0-1. A 40. percben Gémesi ugrott ki, nagy helyzetben lövés helyett a passzt választotta, mely után Sili Luka tette középre a lasztit, ahol érkezett Farkas Béla és lőtt. Lövését a vendégvédők blokkolták.

Jánoshalmi FC
-Hirdetés-

A második félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Három lehetőség volt összesen, amit fel lehetett jegyezni. A 71. percben Gáspár szöglete után Jesic csúsztatott a labdába, melyről éppen lemaradt Papp. Négy perc múlva újabb vendég szöglet után Stojanovic lőtt kapura, Eifert védett. A 81. percben Farkas szólója után került nagy helyzetbe. Lengyel Péter most is jól jött ki és hárítani tudott.

Soltvadkerti TE Soltút

A találkozóról elmondható, hogy nem volt a legeseménydúsabb mérkőzés. Mindkét csapat kevés helyzetet tudott kialakítani. Végül egy vendégtalálat döntötte el a találkozót.

SOLTVADKERTI TE SOLTÚT – JÁNOSHALMI FC 0-1

Soltvadkerti TE: Eifert – Brindza, Veszeli, Gráczer, Huszka (Bashiri), Farkas, Sili, Áman (Angeli), Hegedűs, Gémesi (Supka), Tóth (Radics).
Vezetőedző: Molnár László

Jánoshalmi FC: Lengyel P. – Rádai (Suhajda), Zsoldos, Busa, Stojanovic, Jesic, Gáspár (Ribár), Nagy, Szabó, Papp (Rusák), Lengyel Sz.
Vezetőedző: Paksi Péter

Molnár László vezetőedző – Soltvadkerti TE Soltút:

– Szerintem egy rangadóhoz méltatlan mérkőzés volt, ahol két alacsony színvonalon játszó csapat játszott egymással. Az ellenfélnek gyakorlatilag egy kapura lövése volt, abból gól lett. Nekünk meg egy sem a második félidőben. Az első félidőben volt három olyan betörésünk, amiből voltak lehetőségeink. A második félidőben pedig egy. Nehéz most mit mondani, mert szerintem egy alacsony színvonalú, gyenge mérkőzés volt mindkét csapat részéről. A helyzetek alapján a szerencsésebb csapat nyert azt kell, hogy mondjam.

Paksi Péter vezetőedző – Jánoshalmi FC:

– Egy rangadót játszottunk, egy jó játékerőt képviselő és bajnokaspiráns Soltvadkert ellen. Bátran kezdtük a mérkőzést. Uraltuk az első félidőben a játékot. A második félidő inkább küzdelmet hozott, de én úgy gondolom, hogy mind a két félidőben voltak helyzeteink, amelyeket sajnos nem tudtunk kihasználni. Összességében természetesen elégedett vagyok a hozzáállással és a játékkal is. Egy nagyon szép és okos gól döntötte el javunkra a találkozót. Gáspár Adriánnak tavasszal ez már nem az első ilyen látványos egyéni megmozdulása. Direkt felhívtam a mérkőzés előtt a figyelmet a játékára, mert eddig sok gólpasszt adott és lőtt is gólokat. Most is vártam tőle a gólpasszt vagy a gólt. Ezúttal góllal örvendeztette meg a csapatot. Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra. Mióta itt vagyok a csapatnál, sokat melózunk január óta. Azért csak átalakuláson mentünk keresztül. Én úgy gondolom a realitás az, hogy a harmadik helyet próbáljuk megszerezni. Itt azért komoly játékerőt képviselő csapatok vannak. Úgy gondolom, hogy a Soltvadkert, Kunbaja, Tiszakécske hármas között fog eldőlni a bajnoki cím. Talán az elmúlt egy hónapban sikerült úgy összeállnunk, amit el is várok a csapattól és most már vissza is adják a játékosok a mérkőzések többségében. Célunk, hogy ott legyünk a dobogón és a kupát szeretnénk megnyerni.

MEGOSZTÁS