A vármegyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC női labdarúgó csapata a bajnoki cím szempontjából nagyon fontos találkozót játszott április 27-én hazai környezetben. Az együttes az aranyéremért folyó csatában rivális Kecskeméti LC együttesét látta vendégül a bajnokság 11. fordulójában.

A kiskőrösi lányok a rangadón 2-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek a kecskemétiektől: Tamaskó – Kovács A., Kakusziné Szlovák K. (Zahorszki), Opauszki (Kovács Leila), Dobák, Kovács Liliána (Mlinkó), Csere (Soós), Galambos (Ballagi), Jarjabka.

-Hirdetés-

A hazai lányok számára ezen a találkozón csak a győzelem volt jó eredmény, mivel kétpontos hátrányban voltak a tabellát vezető kecskemétiekkel szemben és az első hely megszerzéséhez nyerniük kellett volna.

A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékot és nagy küzdelmet hozott, mely során a kiskőrösieknek volt több helyzete is. Két hazai kapufa és egy kihagyott ziccer után a 30. percben a kecskemétiek szerezték meg a vezetést, amikor egy gyors vendég akció végén középen kilépett Jakab Laura és a kiskőrösi hálóba lőtte a labdát (1-0). A második félidőben a 45. percben egy jobb oldali beadás után közelről fejelte a kiskőrösi kapuba a labdát a kecskeméti Kis Lili, ami a vendégek 2-0-ás győzelmét eredményezte. A második félidőben is volt több nagy gólszerzési lehetősége a kiskőrösieknek és egy újabb kapufát is lőtt Kovács Alexandra, de gólt nem sikerült szerezniük. A kecskemétiek úgy nyertek két góllal, hogy három kaput eltaláló lövésük volt, miközben a hazaiak a legnagyobb lehetőségekből sem tudtak eredményesek lenni. Ezzel a mérkőzéssel eldőlt, hogy a kecskemétiek zárják majd a szezont a tabella élén, a kiskőrösiek pedig ezüstérmesek lesznek.

Makó Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-Miután az előző fordulóban a bajaiakat legyőztük 2-0-ra és láttuk, hogy a másik találkozón a kecskemétiek gól nélküli döntetlent játszottak a bugaciakkal, így megnyílt a lehetőség számunkra a bajnoki cím megszerzésére. Az első helyhez ma az kellett, hogy legyőzzük a kecskemétieket, mert ebben az esetben egy ponttal előttük lettünk volna. Ennek tudatában készültünk és mentünk ki ma a pályára. A kecskemétiek a találkozóra a legerősebb keretükkel érkeztek és a kiemelt bajnokságban szereplő játékosaik is pályára léptek. A mai mérkőzésre szerencsére mi is nagyon jó kerettel tudtunk készülni és felállni, de sajnos nem jött össze a bravúr. Kikaptunk két góllal, de úgy gondolom, hogy a lányok nem lehetnek csalódottak, mert nagyon sok gólszerzési lehetőségünk volt, három kapufát lőttünk, miközben a kecskemétiek három lehetőségükből két alkalommal találtak a kapunkba. Ma az döntött, hogy az ellenfelünk gólra váltotta a helyzeteiket, nekünk pedig ez nem jött össze. Ezzel eldőlt a bajnoki cím sorsa, mert a kecskemétiek öt ponttal vezetnek előttünk a tabellán. Az utolsó fordulóban a bugaciakat fogadjuk majd hazai környezetben és szeretnénk egy győzelemmel zárni és megünnepelni a második helyünket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS