A 2023. évi Európai Mobilitás Hét rajz- és kreatív pályázatához kapcsolódva az Építési és Közlekedési Minisztérium, Energiaügyi Minisztérium és Belügyminisztérium a ,,Közlekedő Petőfi” címmel meghirdetett országos rajzpályázatán a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola több tanulója is részt vett. 

A téma nagyon aktuális volt: Petőfi Sándor műveiben és életrajzában megjelenő környezetbarát közlekedés népszerűsítése. Az alkotások bemutathatták, hogy a kétszáz éve született költő korában milyen lehetett a közlekedés. A pályázaton az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki elindulhatott, akár egész családok, iskolai csoportok is jelentkezhettek.

-Hirdetés-

Nem csak országhatáron belülről, hanem a szomszédos országokból is érkeztek pályaművek a versenyre. A beérkezett pályaművek technikája is igen változatos volt, a hagyományos illusztrációktól és festményektől kezdve a textilmunkákon és tűzzománcokon át egészen a gyurmából készült alkotásokig. Az kiskőrösi diákok nagy szorgalommal készítettek ökrös szekeres, postakocsis, lovaglós és gyalogos rajzokat. Az eredményes alkotásokon az akkoriban megjelenő gőzös is szerepelt.

A pályázatra mintegy 400 oktatási intézményből több mint 3300 alkotás érkezett.
A szakmai zsűri külön-külön, életkor és alkotói kategória (rajz, szabadon választott technika) szerint értékelte a pályázatokat.
24 fődíjas és 420 különdíjas alkotás, valamint 5 pedagógus munkája kapott elismerést a pályázaton.

Gratulálunk a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola tanulóinak, akik ilyen erős és nagy létszámú mezőnyből kiemelkedtek alkotásaikkal. Rőti Viktória 6.b, Hlavács Hanna 7.b és Ferencz Boglárka 8.a osztályos diákoknak, akik a díjazás mellett Picinke Játék jutalmat kaptak az Építési és Közlekedési Minisztérium jóvoltából. Felkészítő tanáruk: Gmoser György.

Ferencz Boglárka rajza
Hlavács Hanna rajza
Rőti Viktória rajza

Szintén a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola diákja, Polereczki Márk 5-6. osztályos csoportban lett díjazott, aki ugyancsak Picinke Játék jutalmat kapott az Építési és Közlekedési Minisztérium révén.

Polereczki Márk rajza

A településről díjazott lett még a Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI középiskolás diákja, László Tímea Boglárka rajzával, aki sportszer vásárlási utalványt nyert az Építési és Közlekedési Minisztérium felajánlásából.

MEGOSZTÁS
Írta: vira