A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikumból négy osztály ballag el 2024. május 4-én, szombaton reggel 9:00 órakor, majd hétfőn megkezdődnek az idei tanév érettségi vizsgái. Ez alkalomból április 29-én, hétfőn reggel 8 órakor áhítatot tartottak az evangélikus templomban, ahol minden középiskolai osztály jelen volt.

Az esemény ünnepi hangulatát a KEVI Fúvószenekarának és az Ifjúsági zenekarnak zenés-énekes produkciói alapozták meg. Karmester Gmoser István volt. Az egyházi dalok mellett világi zenével is búcsúztak a végzős diákoktól, mint az Ilyenek voltunk és a Húsz év múlva, melyeknél szólót énekelt Breznyán Kinga és Sztojka Natália.

-Hirdetés-

Az imádságot követően Arató Eszter iskolalelkész hirdetett igét a jelenlévőknek.

A középiskola minden osztálya jelen volt a hagyományos eseményen

Ezt követően került sor a végzős diákok áldására, melyet az osztályfőnökök olvastak fel míg az iskolalelkész keresztet rajzolt a diákok homlokára. Osztályfőnökök: Agócs Ákosné Németh Zita (12.B), László-Kudron Ildikó és Szabó Zoltán (12.D), Horváth János (12.C), Németh Mihály (12.A). Az áldásokat az iskolalelkész által összeállított ajánlásokból az osztályfőnökök választották ki.

Az áldás alatt Arató Eszter keresztet rajzolt a diákok homlokára

A végzős diákok a Vajtán tartott három napos lelkigyakorlatukon kapott egyforma pólójukban vettek részt az utolsó áhítatukon.

Kapcsolódó cikk
Lelkileg feltöltődve tértek haza Vajtáról a KEVI 12. osztályos tanulói
Lelkileg feltöltődve tértek haza Vajtáról a KEVI 12. osztályos tanulói
2024. március 21-23 között került megrendezésre a KEVI 12. osztályos tanulóinak szervezett háromnapos lelkigyakorlat a vajtai Zichy kastélyban. Az első...
Kapcsolódó cikk
Megkapták szalagjaikat a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai
Megkapták szalagjaikat a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai
A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikum végzős diákjainak, és az iskolának az egyik legjelentőségteljesebb ünnepe, a szalagavató ünnepség...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (114 db kép)
MEGOSZTÁS