A vármegyei kupa 5. fordulójában az Akasztó a Kunbaját fogadta. A tét ezen a találkozón a legjobb négy közé jutás volt. Az Akasztó igyekezett megint egy jó eredményt elérni a Kunbaja ellen, hiszen ebben a bajnoki idényben egyszer már legyőzték őket még ősszel hazai pályán. Majd tavasszal pedig döntetlenre végeztek a felek Kunbaján. A találkozón sokáig úgy tűnt akár tizenegyes párbaj is jöhet, azonban hiába dolgozott ki több nagyobb helyzetet is az Akasztó. A végén mégis a Kunbaja örülhetett.

-Hirdetés-

A találkozó első félidejében próbálták egymást felmérni a felek a mezőnyben. Így kevés helyzet alakult ki. A 27. percben a vendégek szerezték meg a vezetést. Bal oldalról végzett el szögletet Susnjar Ognjen a beívelésre Németh kapus is felugrott a vendégek előrehúzó játékosával, azonban Damjanovic Filip el tudta fejelni még a labdát az akasztói hálóőr kezei elől 0-1. A 39. percben kiegyenlített az Akasztó. Szabó Zsolt bal oldali beadását Boldizsár Csaba csúsztatta a vendég kapu jobb alsó sarkába 1-1. A 42. percben Szabó Zsolt jobb oldali szabadrúgását kellett kitolnia szögletre a vendégek kapusának.

Kunbajai SE

A második félidőben a hazaiak többször is gólt szerezhettek volna. A 65. percben Szabó Zsolt került nagy helyzetbe, azonban nem tudott a kapuba találni. Majd öt perc múlva Szabó Zsolt tette középre a labdát, ahol Boldizsár Csaba jól helyezkedett és lőtt is, azonban tiszta ziccerben fölé lőtt. A 80. percben egy átadás után Varga Milán került nagy helyzetbe,  azonban a vendégek kapusa jól jött ki és lábbal hárítani tudott. Az Akasztó helyzeteit elpuskázta, majd ahogyan a labdarúgásban lenni szokott ezek általában meg szokták bosszulni magukat. Ez most sem volt másként. A 90. percben Kokljevci Denilt nem tudták szerelni az akasztóiak, a kunbajai játékos bevitte a labdát a tizenhatos vonaláig. Majd lőtt és a bal alsóba tartó lövésbe csak bele tudott érni Németh a labda végül a hazai kapu bal oldalában kötött ki 1-2. A 93. percben egy átlövésből Ivanisevic Ognjen is gólt szerzett 1-3.

Akasztó FC

A találkozóról elmondható, hogy a hazaiak többször is gólt szerezhettek volna, míg a vendégek jól használták ki az adandó lehetőségeiket és végül megnyerték a mérkőzést.

AKASZTÓ FC – KUNBAJAI SE 1-3

Akasztó FC: Németh – Bajusz, Doszpod, Szrenkó, Varga, Szabó Zs., Boldizsár, Vincze, Madácsi (Szabó N.), Tóth, Bányai
Vezetőedző: Szrenkó István

Kunbajai SE: Glisic – Kujundzic, Kokljevci, Damjanovic, Ivanisevic, Susnjar (Arambasic), Masalusic, Jovetic, Sojic (Ikotic), Vujkovic (Todic), Plavsic
Technikai vezető: Varga Zoltán

Szrenkó István vezetőedző (Akasztó FC):

– Jó mérkőzést játszottunk a Kunbajával. Felvettük a versenyt velük. Úgy is, hogy tartalékosan, összedrótozva játszunk folyamatosan. Úgy gondolom a srácok megtettek mindent. Sajnos ilyen a futball. Hiába voltak meg a helyzeteink a második félidőben, hogy saját magunk felé billentsük el a mérkőzést. A második félidőben a Kunbaja eljött kétszer és rúgtak két gólt. Nekünk megvoltak a helyzeteink, amiket sajnos nem sikerült berúgni és ez megbosszulta magát. A srácoknak csak gratulálni tudok, mert megtettek mindent. Nagyon nehéz lesz a továbbiakban. Rengeteg sérültünk van. Most is a hétvégén Kalocsa ellen úgy gondolom, hogy nagyon karcsú létszámmal fogunk tudni kiállni. De még egyszer azt mondom le a kalappal a srácok előtt, amiért ilyen terhelést kapnak folyamatosan, de csinálják, beleállnak. Viszont hátul nem hibázhatunk bele így, nem húzhatjuk vissza a lábunkat. Igenis bele kell tenni, és akkor el tudjuk kerülni ezt a fájó vereséget, mert úgy érzem ez most fájó, mert többet tettünk a mérkőzésen a győzelemért. További sok sikert kívánok a Kunbajának! Célunk pedig megszerezni az ötödik főtáblás helyet a kupában.

Varga Zoltán technikai vezető (Kunbaja):

– Mindenféleképpen továbbjutási céllal érkeztünk Akasztóra. Igaz nehéz volt összeszedni a csapatot, mert Szerbiában nagy ünnepnek számít május 1-je még a mai napig is. De a fiúk azt mondták, hogy ők ezt megcsinálják és meg is csinálták. Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, illetve jól állt fel az Akasztó, mert nem engedte, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Nehéz volt így nagyon a mérkőzés. Egy hibánk volt hátul, azt kihasználták. Utána szerencsénk is volt a második félidő végén, mert kihagytak egy ordító ziccert. Viszont mi erre válaszolni tudtunk két góllal is a találkozó hosszabbításában. Ez általában a focinak a törvénye, hogy az egyik oldalon, ha kimarad a helyzet a másikon bemegy. Az Akasztó nekünk mindig is egy mumusunk volt, nagyon szoros meccseket játszottunk velük,  tabellától függetlenül. A két csapat ennek ellenére jó viszonyban van egymással. Ők is vendégül szoktak látni minket, mi is őket. További sok sikert kívánok az Akasztónak, és még azt is, hogy jussanak fel ők is a főtáblára, mert megérdemlik.

MEGOSZTÁS