A hagyományokhoz híven, idén is felállították Kecel város májusfáját, a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház szervezésében, május 30-án.

Az eseményen elsőként a Tücsök gyermektánc csoport mutatta be tehetségét. A fiatal táncosok – akiknek ez volt az első nyilvános szereplése – lelkesedésükkel és bájos előadásukkal azonnal a közönség szívébe lopták magukat. A ,,Libalegelőn” című produkciójukban Kalocsa környéki játékfűzést jelenítettek meg, melyet Vácz Péterné pedagógus tanított be. A formáció szülői kezdeményezésre alakult 2023 szeptemberében, és a tanév során a gyerekek népi játékokat és néptánc alapozó mozgásokat sajátítottak el.

Tücsök gyermektánc csoport
-Hirdetés-

Az óvodások után a Tulipán néptánccsoport lépett színpadra. A gyerekek 2-től 7. osztályig képviseltették magukat. A táncosok Illésné Márin Éva pedagógus irányításával két koreográfiát mutattak be. Az első műsorszámuk egy Moldvából származó anyagra épült, míg a másodikban polgári táncokkal ötvözött gyermekjátékfűzést láthattak a nézők.

Tulipán néptánccsoport

A programot a Kéknefelejcs Népdalkör zárta, akik keceli és Kecel környéki népdalcsokrot adtak elő, miközben a gyerekek színes szalagokkal ékesítették a fát.

Kéknefelejcs Népdalkör

A legvégén a feldíszített májusfát a gyerekek és a felnőttek egy közös körtánccal ünnepelték.

A Városi Könyvtár és Művelődési Ház ezúton szeretné megköszönni a keceli Városgazdálkodási csoportnak a fát és a segítséget.

Szöveg, képek: Keceli Hírek

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (61 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira