A Kiskőrösi KSK U18-as csapat az országos korosztályos bajnokság FU18 III. osztályának D csoportjában szerepel. Az együttes az alapszakaszban olyan eredményt ért el, ami után a felsőházi rájátszásban szerepelhetnek és küzdhetnek az érmes helyekért.

Az együttes a legjobb négy csapat küzdelmei során oda-visszavágós rendszerben léphet pályára a nagykanizsai Tungsram SE, a kalocsai Gézengúz UKC, valamint a Dunaújvárosi KKA SE gárdája ellen.

-Hirdetés-

A kiskőrösi fiatalok legutóbb hazai környezetben fogadták május 2-án a kalocsai Gézengúz UKC együttesét, akik ellen 31-30-ra (15-13) nyertek: Fülöp – Fábián, Dicsa 11, Harangozó 8, Megyeri Á. 4, Döme 5, Grausza 3. Csere: Kovács I. (k), Vári, Bodonyi-Kovács, Gombár, Czeglédi, Volák.

A mérkőzés nagy téttel bírt, hiszen a találkozó előtt a kiskőrösiek vezették a tabellát 1 pont előnnyel a dunaújvárosiak és 2 ponttal a kalocsaiak előtt. A hazaiak közül mindenki tudta, ha ezen a mérkőzésen nyernek, akkor hatalmas lépést tehetnek a bajnoki cím megszerzése felé. Az első percektől kezdve látszott, hogy két nagyon felkészült csapat küzd egymással és a szoros mérkőzést jól mutatja, hogy egyik gárda sem tudott két gólnál nagyobb különbséggel vezetni.

Az utolsó percnek 30-30-ról futottak neki a csapatok, amikor 59 perc 25 másodpercnél egy szép egyéni akció végén a kiskőrösi Dicsa Márk szerzett gólt és ezzel 31-30-ra eldöntötte a találkozót. A vendégek még támadhattak az egyenlítésért, de technikai hiba miatt a kiskőrösiek kapták meg a labdát és így már lepörögtek a hátralévő másodpercek. A kiskőrösi fiúk nagyot küzdöttek, hatalmas győzelem volt ez és óriási lépés az első hely megszerzése felé.

A csapat 4 mérkőzésen szerzett 7 ponttal a tabella élén áll és még Dunaújvárosban lépnek pályára, majd az utolsó fordulóban hazai környezetben fogadják a nagykanizsaiakat.

Harangozó Andor – Kiskőrösi KSK játékosa:

-Gratulálok a csapat minden tagjának a győzelemhez. Egész héten nagy odafigyeléssel, lelkesen készültünk az edzéseken, hogy ma jó eredményt érjünk el. Napok óta arról beszéltünk, hogy ma nyernünk kell és a pályán biztattuk, segítettük egymást. Tudtuk, hogy ma nagy a tét és győzelmünk esetén óriási lépést tehetünk az aranyérem megszerzéséért. Nagyiramú, küzdelmes mérkőzést játszottunk, ami az utolsó másodpercig nyílt volt. A végjátékban szerintem az döntött, hogy hazai pályán játszhattunk és a szurkolóink támogattak bennünket, amit ezúton is szeretnék megköszönni nekik. Most már a saját kezünkben van a sorsunk és amennyiben Dunaújvárosban jó eredményt érünk el, akkor az utolsó fordulóban hazai környezetben a bajnoki címért léphetünk pályára.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS