A vármegyei I. osztályú bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC női csapata jó teljesítményt nyújtott az egész szezonban. A lányok már korábban bebiztosították második helyüket, így az utolsó fordulóban már ennek tudatában léphettek pályára.
A kiskőrösi együttes a szezonzáró találkozóját május 4-én játszotta hazai környezetben, amikor a Bugac KSE ellen 2-1 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Tamaskó – Dobák, Zahorszki, Csere, Kovács Liliána, Kovács Leila, Terecskei, Kovács Alexandra (Mlinkó), Lajos.

-Hirdetés-

A két csapat mindig küzdelmes mérkőzéseket játszik egymással és ez most is így volt. A hazai gárdából több meghatározó játékos hiányzott, így tartalékosan álltak fel. A mérkőzés eredményétől függetlenül már a kiskőrösiek ezüstérmesek voltak a bajnoki címet megnyerő kecskemétiek mögött. A bugaciaknak pontot kellett szerezniük, hogy a bajaiakat megelőzve a harmadik helyet szerezzék meg. A találkozó nagy küzdelmet hozott, melyen az első félidőben a bugaciak szereztek vezetést a 35. percben Bónus Fanni góljával (0-1).
A szünet után lőttek két kapufát is a vendégek, de a nagyot küzdő kiskőrösiek a 48. percben Mlinkó Nelli találatával kiegyenlítettek (1-1). A találkozót eldöntő gól a 63. percben született, amikor a bugaciak részéről Kiss-Fekete Lili talált a kapuba (1-2). A mérkőzés hátralévő idejében mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, de újabb találat már nem született.

A vármegyei I. osztályú női bajnokság végeredménye:
1. Kecskeméti LC 29 p.
2. Kiskőrösi LC 21 p.
3. Bugac KSE 13 p.
4. LUA Baja 7 p.

A bajnokság gólkirálya a kiskőrösi csapat játékosa Dobák Szabina lett 7 találattal.
Sinkó Dorián – Kiskőrösi LC technikai vezetője:

-Az utolsó bajnoki találkozónkra nem készült másként a csapat, mint a korábbi hetekben. A mai találkozónak számunkra nem volt tétje, mert a második helyünket már korábban bebiztosítottuk. Szerettük volna szépen zárni a szezont, de ma a bugaciak jobban akarták a sikert, mert nekik pontot kellett szerezniük a harmadik helyhez. Volt több hiányzónk, de így ma azok kaphattak több lehetőséget, akik számára korábban kevesebb játékperc jutott. Ki kell emelnem a gólszerzőnket Mlinkó Nellit, aki nemrég kezdett el játszani és úgy gondolom, hogy hosszútávon számíthatunk majd rá. Gratulálok a csapatnak az ezüstérem megszerzéséhez és külön öröm számunkra, hogy a bajnokság gólkirályát mi adhattuk a 7 találatot elérő Dobák Szabina személyében.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS