Izsák városának főtere május 5-én újra megtelt családokkal, ahol az idei évben az Önkormányzat harmadszorra is megrendezte az Anyák napi virágültetést. A rendezvényre több mint száz fős tömeg gyűlt össze, hogy közösen ünnepeljék meg az anyaságot.
Dr. Bozóky Imre polgármester köszöntője

A délelőtt dr. Bozóky Imre polgármester ünnepi köszöntőjével vette kezdetét, aki meleg szavakkal üdvözölte a megjelent édesanyákat, nagymamákat és gyermekeket. Ezt követően Tetézi Attila, a Művelődési Ház igazgatója vezette be a nap további programját, mely egy színes babakocsis és kismotoros felvonulással indult.

Babakocsis és kismotoros felvonulás
-Hirdetés-

A játszótér melletti virágágyásba közel nyolcvan virágot ültettek el, mindegyiket egy-egy szívecske kísérte, melyen az ültető gyermek neve volt ráírva. A gyönyörű virágágyás egész évben idézi majd az idei anyák napjának emlékét, nemcsak azokban, akiknek virágot ültettek, hanem mindenki számára, aki tudja, mikor és miért kerültek azok a virágok a helyükre.

Az édesanyák gyermekeikkel közösen ültették el a virágokat

Az ünnepségre a helyi édesanyák tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket is hoztak magukkal, melyeket a helyi Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálat juttat el rászoruló izsáki családokhoz.

Idén újdonságként a programot egy kismotoros verseny is színesítette, amit az óvodával és bölcsődével szervezett közösen. A versenyen három korcsoportban mérettettek meg a gyerekek: a legkisebbek a bölcsis kategóriában, az óvodások két csoportban. Minden kategória három leggyorsabb versenyzője mesekönyvvel gazdagodott, de minden résztvevő kapott kis jutalmat a bátor szereplésért.

Idén kismotoros versenyt is rendeztek

A virágok ültetése nem csak arról szól, hogy elültetünk egy kis virágocskát, hanem az anyaság szépségéről és fájdalmáról, a kis bimbókból színes virággá cseperedő virágmezőből, ahogy a mi gyerekeink is kis bimbókból, színes egyéniségekké formálódnak át, és arról, hogy Izsákon gyermeket vállalni és anyának lenni minden örömével és nehézségével együtt JÓ!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (116 db kép)
MEGOSZTÁS