A mai napon, 16:00-kor zárult a június 9-én esedékes önkormányzati és európai parlamenti választásokkal kapcsolatosan a jelöltállítási folyamat.

-Hirdetés-

Soltvadkerti összefoglalónkat olvashatja az alábbi cikkben, melyhez a hivatalos információkat a valasztas.hu honlapról gyűjtöttük ki. Mostantól véglegesnek tekinthető, hogy az egyes településeken milyen szervezetek és mely személyek indulhatnak a polgármesteri, valamint önkormányzati képviselői helyekért. Eldőlt az is, hogy mely pártok, szervezetek indíthatnak listát a vármegyei önkormányzati valamint az európai parlamenti választásokon.

Ismét két polgármester jelölt lesz Soltvadkerten, így ezen a téren egyfajta visszavágónak lehetünk majd szemtanúi, hiszen a jelenlegi polgármester Temerini Ferenc mellett ugyanaz a Medgyes Attila indul független polgármester jelöltként, aki 5 évvel ezelőtt is összecsapott a végül győzelmet arató Fidesz jelölttel szemben.

A most már hivatalosan is hozzáférhető információk alapján alaposan csökkentek a politikai ambíciók Soltvadkerten a 2019-es októberi választásokhoz képest, a képviselőjelöltek számát tekintve. Míg 2019-ben a betöltendő 8 egyéni listás mandátumért még 21 vadkerti jelölt indult, addig idén június 9-én csupán 12 jelölt méreti meg magát, ami a rendszerváltás óta a legkevesebb induló jelölt Soltvadkerten. Hol van már a 2002-es rekord, amikor 36 induló jelölt volt Soltvadkerten…

Hasonlóan alacsony indulói szám Soltvadkerten utoljára 2010-ben volt, akkor 13-an indultak képviselő jelöltként, 2014-ben 14 jelölt volt.

A függetlenként, vagy politikai szervezetek színeiben induló soltvadkerti jelöltek névsorát alább láthatja ABC szerint rendezve.

POLGÁRMESTER JELÖLTEK

Medgyes Attila Jenő – független
Temerini Ferenc – Fidesz-KDNP

FIDESZ-KDNP JELÖLTEK

Galántai Norbert
Kárász András
Lantosné Dr. Mayer Zsuzsanna
Molnár Elvira
Dr. Pozsgai Boglárka
Rákóczi Béla Zoltán
Ritter Imre
Zsikla Tamás

MI HAZÁNK MOZGALOM JELÖLT

Gillich Péter

FÜGGETLEN JELÖLTEK

Kőszegi László
Szabadi Lívia
Sztojka József


A vira.hu folyamatosan nyomon követi az idei EP és önkormányzati választások történéseit a Kiskőrösi Járás településein, ezért amennyiben foglalkoztatja a téma, tájékozódna az önkormányzati választási aktuális információkról, kattintson a híreknél található önkormányzati választás 2024 feliratú linkre! 

MEGOSZTÁS
Írta: vira