Írta: vira
2024. 05. 07., kedd – 08:00

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

-Hirdetés-

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3167-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Egy autós az 5402-es számú úton 90 km/h helyett 172-vel hajtott, egy másik sofőr pedig az 551-es úton 50 helyett 108 km/h-val. Nekik 169.000 forint bírságot kell kifizetniük.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 52 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 24 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten balesetet okoztak.

Közösségi oldalukon és a rendőrség hivatalos honlapján rendszeresen felhívják a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire és következményeire. Ennek ellenére időről időre találkoznak kirívó történetekkel.

Május 1-én egy fiatal lány akadt fenn a rendőrségi rostán. Kecelen közlekedett autójával, amikor intézkedés alá vonták. Azonnal kiderült, a sofőr alkoholt fogyasztott. A járőröket a következő meglepetés akkor érte, amikor ellenőrizték az okmányait: a 23 éves keceli lakosnak ugyanis nem ez volt az első ilyen esete: tavaly novemberben is ittasan ült volán mögé, ezért – néhány héttel korábban – a bíróság eltiltotta a vezetéstől.
A nőt – aki alig két éve szerezte meg a jogosítványát – a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai ittas vezetés vétsége és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt hallgatták ki. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Forrás, fotók: police.hu 

MEGOSZTÁS