Hagyományteremtő céllal szervezte meg első városismereti versenyét a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola.
 
 
Heteken át tartott a felkészülés a felsősöknek meghirdetett megmérettetésre, hiszen kreatív menetlevelet, városunkat vagy iskolánkat bemutató részletes plakátot és egy beugró keresztrejtvényt is meg kellett oldaniuk a megadott határidőkre.
 
 
Mint azt bejegyzésükben írják, a verseny ötlete Bella Tibor kollégájuknak, felsős munkaközösség-vezetőnek köszönhető, aki összefogva az iskola Humán munkaközösségét: Durst Klaudia, Gmoserné Valenczi Zsuzsa, Harangozó Gergő, Kovácsné Pszota Orsolya, Pasztendorf Mónika és Vakula Brigitta pedagógusokat. Mindenki saját feladattal készült a város különböző pontjain.
 
 
A várva várt „szaladgálós” verseny napja május 6-án jött el, amikor a gyerekek térképet kaptak, ez alapján jutottak el a tanárokhoz pl. a Petőfi szoborhoz vagy a Petőfi Szülőházhoz érintve többek között a János Vitéz Látogatóközpontot is. A feladatok – hála a kreatív és lelkes munkaközösségnek – igazi csapattá kovácsolták a felsősöket. Kvíz megoldásokért járták a város főbb pontjait, Nemzeti dalt szavaltak a Petőfi Szülőház előtt.
 
 
Különbségkeresős feladatokban sem volt hiány, óriás kirakó is várta őket és még iskolájuk épületét is mélyebben meg kellett ismerniük. A fárasztó nap végén mégis mosolygó, élményekkel teli gyerekeket engedtek haza. A Tesco Kiskőrös Hipermarket és a Kiskőrösi Rendőrség Balesetmegelőzési Bizottságának ajándékai által nemcsak a helyezettek kaptak ajándékcsomagot, hanem minden résztvevő csapatot megjutalmaztak egy kis csokival, illetve a verseny napján az állomásokon feladatozó kollégák is kaptak frissítőt.
Ezúton is köszönik a felajánlást. Terveik szerint jövőre is szerveznek városismereti versenyt.
 

Eredmények 

5-6. korcsoport:
I. helyezett: Capybarák (6.évf.)
II. helyezett: Petőfi fanjai (6.évf.)
III. helyezett: Sárkányok (6.évf.)
 
7-8. korcsoport: 
I. helyezett: Yolo (8.évf.)
II. helyezett: Lekvárok (7.évf.)
III. helyezett: Magányos Idősek Klubja (8.évf.)
 
 
-Hirdetés-

 
Szöveg: Durst Klaudia
Forrás, további fotók: Kiskőrösi Bem József Általános Iskola facebook oldala 
MEGOSZTÁS
Írta: vira